hur man kan spara gas lägga mer pengar i fickan

hur man kan spara gas lägga mer pengar i fickan

Dessa är enkla tips . Några ni vet , kan vissa överraska dig

Du behöver : .
en bil eller lastbil
tillräckligt med pengar för att köpa gas .


1 .
Med stigande bränslepriser är det viktigare än någonsin att hålla våra bilar , och anpassar våra körvanor , för att spara bränsle och pengar . Detta är inte bara för våra plånböcker , men hjälper vår nation om vi kan lita mindre av utländsk olja producenter som inte har vårt bästa intresse i åtanke .
2 .
första stegen behandlar med fordonsindustrin underhåll . Håll rätt lufttryck i däcken . Eftersom årstiderna och temperaturer förändras , däcktryck förändringar också . Kontrollera varje vecka när man går från en säsong till en annan, eller köra från ett varmare område till ett kallt område . Byta ett luftfilter kan spara 10 % om filtret var igensatt med damm . Samma med regelbundna oljebyten . Om oljefiltret är igensatt motorn arbetar hårdare för att flytta olja genom den . Rolling upp fönster och begränsa luftkonditioneringen använda hjälpa till lite också . En låt upp kan hjälpa till att hålla bilen i trim och spara bränsle också .
3 .
Använd rätt vikt av olja för den modell bil du kör . Vissa oljor är gjorda för höga motorer värme racing . Vissa oljor är gjorda för små nya motorer . Alltid stanna med den olja som tillverkaren rekommenderar . Blanda inte vikter om det inte är en nödsituation och du har ont utan de rätta oljan finns . Använd bränslekvalitet du behöver . Om din bil går bra på regelbundna inte sätter i premium bensin . Bilen är inställd för att bränna det bränsle den är avsedd för . Du kan faktiskt vara mindre effektiva och betalar mer för bränslet som du inte behöver. Om motorn är konstruerad för mitten betyg eller premium , använd den. Du behöver det för ordentlig kraft och effektiv förbränning av bensin .
4 .
Det sista steget jag kommer att ta upp är körvanor . De stannar och startar i stadskörning är den minst effektiva . Släpp ut gasen i god tid innan ett ljus eller stoppskylt . Låt bilen sakta upp innan inbromsning . Snabb acceleration och häftiga inbromsningar , bara för att göra det igen, är ett enormt slöseri med bränsle . Om du kommer att parkeras i mer än ett par minuter inte sysslolösa. Slå av motorn när du hämtar barnen från skolan . Sitter fortfarande med ett löpande motor i 5 minuter avfall gas och ger också upphov till mer luftföroreningar än nödvändigt .
5 .
mest effektiva hastigheten för de flesta bilar är 40 till 50 miles per timme. Konstant varvtal utan bromsning eller acceleration är bäst . Det är inte alltid möjligt på våra vägar , men en gång på väg in i Las Vegas vi skulle ut gas . Vi körde ungefär 45 MPH och siffran vi fick över 80 miles per gallon på vår sista gallon . Vi skulle få upp till ca 50 mph och kusten ner till 35 dem långsamt göra det igen . Detta kan hjälpa i en nödsituation.


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra bilens gas körsträcka
hur man får bättre gas körsträcka
hur man kan förbättra gas körsträcka i en sportbil
hur man sparar på gaspriserna nu
hur man använder mindre gas i bilen
hur man sparar pengar på gas kostnader
Hur konvertera returpapper till etanol
Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle
hur man får mer användning av din gas
hur man kan räkna din gas körsträcka