hur man sparar pengar på gas

hur man sparar pengar på gas

Alla vet gaspriserna är upprörande dessa dagar . Denna artikel kommer att visa er några åtgärder du kan vidta för att spara lite pengar på vägen

Du behöver : .
Sanity : )


1
. Kör långsammare.

självklara rätt ? Men definitivt inte alltid lätt att göra . Jag tror att högre priser på gas blir, desto långsammare folk kommer att börja köra . Även om jag vet inte om jag kunde . . )
2
växla manuellt

Satsa på ett fordon med manuell växling . Manuella växellådor är mer bränsleeffektiva överlag.
3 .
Om du har en automatisk växellåda . . .

Använd överväxeln redskap , att bidra till att hålla din hastighet och varvtal ner . Använd farthållare när du kan och övergång till neutral när du är på en stå stilla i trafiken .
4 .
Stäng av A /C.

Eller . . . åtminstone använda den sparsamt . En bra regel är att öppna ditt fönster om du kör med låg hastighet och använder A /C om du kör med en högre hastighet. Park i skuggan så att din A /C inte behöver arbeta lika hårt när den är påslagen . Slutligen stänga av A /C 5 minuter före din destination så att den inte kör in i det sista sekunden.
5 .
Vid bromsning . . .

Istället för att alltid använda bromsarna , uppmärksamma på att trafiken framför dig så att du kan anpassa hastigheten och sakta släppa ut gasen . Försök att kontrollera din hastighet med gaspedalen pad oftare än genom att bara använda bromsarna .
6 .
Underhåll är viktigt !

Håll din bil väl underhållna så att allt fungerar på bästa förmåga utan att ytterligare dra . Få oljan bytt , använder rätt oljekvalitet och byt luftfilter när de behövs .
7 .
Shop runt .

Ofta allra första bensinstation du stöter på inte kommer att vara billigast . I själva verket är oftast de dyraste . Försök att inte stanna vid stationerna alldeles intill stora vägen eller stänga av huvudvägarna . Det är bäst att försöka avsluta förr , i en mindre stad . Du kommer ofta spara pengar på gas .


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa tjuvar från att stjäla din gas
hur man får bättre gas körsträcka .
hur man identifierar dieselbränsle ett fordon ska använda
hur du tar bort ett munstycke för pumpning av gas
hur man hittar den billigaste gas i ditt område
Hur konvertera en bil till etanolbränsle
hur man kan förbättra bränsleekonomin och spara gas pengar
hur man använder ultra - bränsle med låg svavelhalt motorväg diesel
Hur man använder en bensinpump
hur man fixar en långsam bensinpump