Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle

Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle

Med hot om okontrollerad global uppvärmning hotande över oss och utsikterna till en helt annan framtid för våra barn , det är bara naturligt att vi börjar leta efter alternativ till förorenande fossila bränslen vi har kommit att förlita sig på som en art. Dieselbränsle erbjuder en strimma av hopp för en varaktig förändring på detta område . Diesel är mycket renare än traditionella bränslen , och det är lätt tillgängliga. I själva verket kan du konvertera Använd olja dieselbil bränsle själv , med lite instruktion

Du behöver : .
bred, djup moms .
Filter.
Metanol.
Lye .


1 .
Hitta en stadig , pålitlig källa av spillolja . Många restauranger kommer gärna ge dig sina använda olja gratis om du frågar . Denna olja är vanligtvis tillgängliga i stora kvantiteter , vilket gör samlingen behövs bara en till två gånger i veckan .
2 .
Värm dina använda oljan i en bred , djup moms . Oljan skall värmas upp till strax under kokpunkten , och aldrig bringas till en koka .
3 .
Sila upphettad olja genom ett filter och in i en ny , ren moms . Se till att alla små partiklar avlägsnas från oljan under ansträngande processen .
4 .
Testa pH-nivån i oljan för att se det är mer basisk än sur .

5 .
Lägg metanol och lut för att oljan . Tillsatsen av dessa ämnen kommer att orsaka någon glycerin i oljan sjunka till botten av mervärdesskatt . Om momsen är klar , kan du titta på medan detta händer .
6 .
Skumma glycerin bort av olja .
7 .
Använd den konverterade olja som dieselbil bränsle i någon motor som är byggd för att ta diesel .

tips och varningar


 • Det tar ungefär 30 minuter att konvertera 40 liter spillolja i dieselbil bränsle . När du tar kostnaden för metanol och lut i beaktande kostar konverteringen ungefär 50 cent per gallon . Detta är långt billigare än den billigaste bensinpriser ute idag .
 • Du behöver inte mycket metanol eller lut för att orsaka glycerin att separera från oljan . Typiskt , 1 qt . av varje per 40 liter olja är tillräcklig .
 • Om du konverterar använt olja till diesel , inte stoppa det i en icke-dieselmotor . Motorn körs inte , och du kan även skada den går att reparera . Åtminstone kommer motorn producerar mycket svart , illaluktande rök , och du har slösat bort en hel sats av bra konverterade diesel .


 • Relaterade artiklar


  Hur konvertera används olja till dieselbil bränsle
  hur man gör en bilmotor etanol klar
  hur man kan vara mer bränsle effcient under vintersäsongen
  hur man sparar pengar på gas
  hur man undviker vaxning i dieselbränslen
  Hur konvertera en bil till naturgas
  hur man tanka en CNG - drivna fordon hemma
  Hur man köper 2008 Honda GX
  Hur konvertera ett fordon för att propan
  Hur konvertera en bil till elektriska