hur man kan minska marknära ozon

hur man kan minska marknära ozon

Ozon gas är en viktig del av jordens atmosfär , som ger grundläggande skydd från solens ultravioletta strålar. På nära sortiment, är dock detta samma gas skadliga för vår miljö och hälsa. Det finns många praktiska steg alla kan vidta för att minska mängden marknära ozon produceras

Du behöver :
Oro för din hälsa och andras hälsa


1 ! .
Gör sysslolös inte din bil . Under åren som gått , konventionell visdom ansåg att tomgångskörning våra bilar i svalt eller kallt väder var nödvändigt innan körning . Studier har nu visat att de senaste modellerna , tomgång ger inga resultat eller underhåll fördel . Det gör dock producera farliga marknära ozon som kan vara skadlig för personer med känslig lungor och , i stora mängder , för allmänheten.
2 .
Bli mer bränsleeffektiva. Bilpool till skolan eller arbetet och cykla eller gå när så är möjligt . Innan du köper en ny bil , forskning utsläppsdata och bränsleförbrukning för varje modell du funderar . Om möjligt , köp en hybrid . Färre förbränningsmotorer på vägarna innebär mindre marknära ozon Leve-och lättare att andas för alla
3 ! .
Var försiktig med vad man lägger i luften . Bilar och bussar är uppenbara källor av marknära ozon , men visste du att spillt bensin eller öppna burkar färg också avge marknära ozon ? Undvik bensin spill av " stannar vid klick " när man tankar på bensinstationen , och innehåller ozon i färg och tillhörande produkter genom att hålla containrar även när man arbetar i projekt . Undvik att använda tändvätska och fotogen .
4 .
Slösa inte energi . Vi glömmer ofta att lämna lamporna på när vi lämnar ett rum , till exempel , bidrar till extra utsläpp . Medan de fossila bränslena förbränns i kraftverk inte kan påverka oss så direkt som marknära ozon på vår block , kom ihåg att den sammanlagda produktionen av vårt energibehov säkert gör en inverkan på kvaliteten i vår luft .
5 .
Läs mer . Varje stat i USA har luftkvaliteten partnerskap inrättas för att utbilda allmänheten om sätt att minska marknära ozon och små partiklar , en annan källa till luftföroreningar. Pass på dessa och andra tips till dina barn , vänner och neighbors och hjälp "ta hand om luften ! "


Relaterade artiklar


hur man vet vad som går in till kostnaden för en gallon gas
hur man får bensin från raffinaderiet till bensinstationen
hur man ska bekämpa ett dieselbränsle brand
hur man väljer mellan premium-och vanlig bensin
hur man kan undvika problem när du använder biodiesel
hur man kan minska marknära ozon
hur man gör en gammal bil grön
Hur konvertera ett fordon för att propan
hur man sparar pengar på gas
hur man fixar en långsam bensinpump