hur man väljer mellan premium-och vanlig bensin

hur man väljer mellan premium-och vanlig bensin

Välja vilken bensin att lägga på din bil kan vara en jobbig , särskilt nu verkar det finnas så mycket val som erbjuds mellan olika företag. Vi vet alla att premien bensin kan vara dyrt , men många av oss vet egentligen skillnaden mellan bidraget bensin och det är billigare rival vanlig bensin ? Så här välja mellan de två

Du behöver : .
klass B brandsläckare


1
Lär dig betydelsen av begreppet " oktantalet . " . En bensin 's oktantal innebär mätning av dess förmåga att motstå " motor knackar : , vilket händer när bränslet i motorerna cylindern exploderar istället för att bränna som vanligt att skapa en liten tryckvåg . Om en bensin har ett högre oktantal , kommer det att bli mer motståndskraftiga mot motorn knackar . En bensin 's Road (RON ) är en kombination av olika behörigheter för olika aspekter av gas , och används för att skilja vanlig bensin (som vanligtvis har en RON av 95) från premium bensin ( ca 98 RON ) .

2 .
vet att för många bilar , fylla dem med premium blyfri i motsats till vanlig blyfri kommer att göra någon märkbar skillnad för deras resultat och kommer att vara en onödig utgift eftersom praktiskt taget inga motorer kräver bensin med ett högre betyg än 95 RON . Såvida du inte kör en sportbil med höga prestanda , eller använder din bil till ras , det finns oftast ingen anledning att välja premium bensin .
3 .
Bestäm om din bil går faktiskt motiverar användning av premie bensin . Vissa bilar med turbomotorer , eller racing motorer med hög kompression kräver premium bensin som standard . De flesta högt värde bilar , sportbilar och bilar från sport märken (till exempel en BMW eller Coupe ) kommer att gynnas av att fyllas med premium bensin , ge dem en bättre prestanda och snabbare acceleration , men det är inte alls en nödvändighet.
4 .
Bestäm om andra fördelar med premium bensin är värt den extra kostnaden . Premium bensin är känt för att orsaka mindre föroreningar och upprätthålla en renare motor genom tvättmedel innehåller .
5 .
Lär dig olika namn till bidrag och vanlig bensin så du kan välja mellan dem på din regelbundna mack-alla företag inte använder samma termer . Till exempel premie bensin i BP garage i hela landet kallas BP Ultimate .
6 .
Leta efter dyraste bensin på erbjudandet om du vill välja en premie bensin . Premium bensin kommer alltid att vara den överlägset mest dyr bensin finns , kostar i genomsnitt 10 pence per liter mer än vanliga bensin , som kommer att lägga ett betydande belopp till den genomsnittliga full tank .

tips och varningar


 • Benämningarna "premium " och "vanliga " numera endast gäller blyfri bensin, eftersom blyad bensin tagit av försäljning från alla nationella bensinstationer i januari 2000. Det är dock fortfarande möjligt att fylla bilen med Blyhaltig bensin om det behövs på ett litet antal licensierade , specialist tankstationer.
 • Fyll inte din bil med premium bensin i hopp om att det kommer att öka din bils miles per gallon . Din bil kommer att använda bensin i samma takt , om inte snabbare , om fylld med premium blyfri .
 • Låt dig inte luras av UK bensinbolagen reklam researchoktantal deras bensin i stället för den Road Octane Number Är som använder den förra för att överdriva bensin är oktantalet . De flesta använder Road Octane Number ( som är ett genomsnitt av de researchoktantal och motor octane number) som är det betyg du ska använda för att jämföra bensin från olika leverantörer.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan minska effekten bensin har på miljön
  hur man gör etanol
  hur man vet vad som går in till kostnaden för en gallon gas
  hur man kan vara mer bränsle effcient under vintersäsongen
  hur man sparar pengar på gas
  hur man ska bekämpa ett dieselbränsle brand
  hur man får bensin från raffinaderiet till bensinstationen
  hur man kan undvika problem när du använder biodiesel
  hur man gör en gammal bil grön
  hur man kan minska marknära ozon