hur ändrar termostaten i en Honda Prelude

hur ändrar termostaten i en Honda Prelude

Även om de inte tillverkats sedan början av det nya millenniet, kan du ändå köra en Prelude, sport Coupe Honda tillverkade mellan 1978 och 2001. Om du har märkt en uppvärmning problem eller din Prelude är överhettning, kan du behöva ändra termostaten

Du behöver:. .
Jack och pallbockar eller hjul ramper
Container.
Skruvmejsel.
Uttag eller fast nyckel.
Termostat och packning.
Silikon försegling (tillval).
Tänger (om det behövs).


1.
Höj framsidan av din Honda Prelude med en domkraft och sänk ner den på pallbockar, eller använda ramper hjulet. Lossa avtappningspluggen längst ner mitt på radiatorn. Tappa ur kylvätskan i en lämplig behållare. Återanvända kylvätskan om relativt ny och ren.
2.
Twist något och dra kanalen inloppsluften från luften renare ovanpå motorn. Koppla de två halvorna i kanalen där den möter framför termostathuset och ta bort den delen av kanalen.
3.
Följ övre kylarslangen till där den möter termostathuset . Lossa clipset som håller slangen till bostäder och dra bort i slutet av slangen från termostathuset. Ta ut de två skruvarna som håller termostathuset lock. Observera placeringen av gamla termostaten och ta bort den. Montera den nya termostaten i exakt samma position, fjäder-sidan mot motorn.
4.
Rengör eventuella rester från den gamla packningen från insidan av locket. Montera den nya packningen. Applicera en silikon sealer runt termostaten innan du installerar om så önskas.
5.
Tillbaka termostathuset täcka övre kylarslangen och luftkanal. Fyll kylaren med reserverade eller nya kylvätska. Använd en skiftnyckel för att öppna avluftningsskruven bulten ligger nära termostathuset. Fyll kylaren och dra åt avluftningsskruven bulten när du ser kylvätska börjar spilla från luftskruv.
6.
Börja Honda Prelude och kör med värmaren blåser på hög tills motorn värms upp . Känn övre kylarslangen för att se till det blir varmt. Kontrollera tätheten där kylarslangen möter termostathuset. Dra åt klämman som håller slangen till termostathuset för att stoppa läckor.

Tips och varningar


 • använda en tång för skiftnyckel slutet av den övre kylarslangen från termostathuset, om det behövs. Vid byte denna slang, gör ett snitt i den änden av slangen för att göra bort lättare.
 • Dränera inte kylvätskan från din Honda Prelude om motorn är varm.
 • Lämna inte din Prelude på jack medan du tömma kylvätska och ändra termostaten, då bilen lätt kan glida. Använd pallbockar eller ramp hjul.


 • Relaterade artiklar


  hur man roterar däck på en geo metro
  hur man byter en in-tank elektriska bränslepumpen
  hur man gör bilvax
  hur man blandar kropp fyllmedel att reparera chips billack
  hur man spola kylaren i en Saturn Vue
  hur man roterar däck på en geo tracker
  hur man byter bil bälten motorn kör
  Hur får man en biltvätt
  hur man roterar däck på en GMC Sierra
  hur du hittar Serpentine belt i en bil