hur man inspektera däck på en kvicksilver bybo

hur man inspektera däck på en kvicksilver bybo

Mercury Villager var en populär mini-van innan SUV började dominera marknaden. Om du använder din Mercury Villager att transportera din familj, är det viktigt att du kontrollerar däck för skador varje månad eller så

Du behöver:. .
Tröttna tryckmätare


1.
Kontrollera dina däck "tryck (PSI) med ett däck tryckmätare. Sätt mätaren i munstycket på sidan av däcket kallas däckets ventilspindeln. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett brus av luft. Notera avläsningen på däcket manometern. Titta efter ett klistermärke på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala Däcktrycket bör för dina däck. Kontrollera PSI alla fyra däck, inklusive reservdelar.
2.
Addera eller subtrahera luft till dina däck om din PSI anger det. Lägga luft för att ett däck är enkelt med en enkel luftpump finns på bilverkstäder eller på bensinstationer. Du kan subtrahera luft från däck genom att trycka på Metall tapp i mitten av ventilen med en penna spets. Kontrollera PSI igen efter lägga till eller dra luft.
3.
Undersök däcken för barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas. Du kan också ta ett öre och sätt in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ner. Om du ser alla Lincolns huvud, det däcket alltför slitna och behöver bytas. Se till att du kontrollerar slitbanan på alla fyra däcken. Detta är också ett bra sätt att kontrollera slitage, om slitbanan är olika i olika områden, är däcket inte bär på rätt sätt och kanske behöver bytas
4. .
Titta på däck för inbäddade objekt som spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickbildning eller udda utbuktningar i däcken och byt däcken som behövs.
5.
Kontrollera att alla däck bär jämnt. Slitage på kanterna på däcken kan ange under inflationen, medan slitage i mitten kan tyda över inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller skarpa kanter får däcken behöver bytas och omläggningen. Se till att du roterar däcken om du märker bär på samma platser på alla däcken. I allmänhet, däck behöver roterande varje 6. 000 till 8000 miles.
6.
Se till att alla tidigare ägare har ersatt däck med rätt storlekar. Gå till GoodyearTires. com (se Resurser nedan) för att söka efter rätt storlek däck till din Mercury Villager.

Tips och varningar


 • Kontrollera lufttrycket i däcken när det är kallt ute och du inte har använt bilen. Värm ändrar PSI betyg, och du kan lägga till eller dra ifrån luften när du inte borde.
 • Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Följ alltid fordonsägarens handbok rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur man spola kylaren i en Pontiac Bonneville
  hur man byter torkarbladen på en Ford F-serie
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en Kia Spectra
  hur säkert öka bränsleeffektiviteten
  hur man kan minska avgasutsläppen
  hur du lägger motor olja till din bil
  hur man byter olja motorcykelns motor
  hur man underhåller en luftkyld Volkswagen
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Mustang
  hur ändrar termostaten i en Chrysler Sebring