hur man inspektera däck på en Mercury Cougar

hur man inspektera däck på en Mercury Cougar

Mercury Cougar har genomgått många förändringar under åren och för närvarande är en lyx coupe. Det sista året blev det var 2002. Oavsett hur gammal din Cougar är, är det viktigt att inspektera däcken varje månad för att förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor
1 <. . br>
Undersök däck för slitage, alla däck bör bära jämnt. Slitage på kanterna på däcken kan ange under inflationen, medan slitage i mitten kan tyda över inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller skarpa kanter får däcken behöver bytas och omläggningen. Se till att du roterar däcken om du märker bär på samma platser på alla däcken. I allmänhet, däck behöver roterande varje 6. 000 till 8000 miles.
2.
Inspektera slitbanan. Kontrollera om barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas. Du kan också ta ett öre och sätt in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ner. Om du ser alla Lincolns huvud, det däcket alltför slitna och behöver bytas. Se till att du kontrollerar slitbanan på alla fyra däcken. Detta är också ett bra sätt att kontrollera slitage, om slitbanan är olika i olika områden, är däcket inte bär på rätt sätt och kan behöva bytas ut.
3.
Kontrollera dina däck "tryck (psi) med däck tryckmätare. Sätt mätaren i munstycket på sidan av däcket kallas däckets ventilspindeln. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett brus av luft. Notera avläsningen på däcket manometern. Titta efter ett klistermärke på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala Däcktrycket bör för dina däck. Addera eller subtrahera luft dina däck om du PSI visar det.
4.
Titta på däck för inbäddade objekt, t. ex. spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickbildning eller udda utbuktningar i däcken och byt däcken som behövs. Om du är osäker på om ett däck behöver bytas eller patchning, tala med en mekaniker. Vid tveksamhet alltid byta däcket.
5.
Byt behövs däck med rätt storlek. I allmänhet är de rätta storlekarna är P215/50R16, P205/60R15, P215/50ZR17, P205/70R15, P215/70R15, P225/60R16, beroende på året.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du kolla ISKA och slitbana av alla dina däck, inklusive reservdelar.
 • När du lägger till eller dra ifrån luft från däcken, glöm inte att dubbelkolla PSI igen.
 • Kontrollera lufttrycket i däcken när det är kallt ute, och du inte har använt bilen. Värm ändrar PSI betyg, och du kan lägga till eller dra ifrån luften när du inte borde.
 • Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med ditt fordon ägarens handbok rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder ett vattenlöst biltvätt
  hur man tillbaka en trasig stud från ett gängat hål
  hur man ansöker fönster färgton till bil
  hur man kan kontrollera för bil läcker
  hur man eftermontera bilrutor
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i ett Saturn Vue
  hur man byter glödlampor bakljus på din bil
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Dodge Durango
  hur man rengör bilrutor
  hur man byter torkarbladen på en geo tracker