hur man inspektera däck i en Kia spektra

hur man inspektera däck i en Kia spektra

Kia Spectra är en stor kompakt ekonomi bil, perfekta för folk som inte vill ha ett fordon utrustat med mycket finesser. Utföra regelbundna däckkontroller kan förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor
1
Titta på dina däck och kontrollera. däckslitage barer i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas. Du kan också ta ett öre och sätt in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ner. Om du ser alla Lincolns huvud, det däcket alltför slitna och behöver bytas.
2.
Inspektera däck för inbäddade objekt, t. ex. spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickbildning eller udda utbuktningar i däcken och byt däcken som behövs. Om du är osäker på om ett däck behöver bytas eller patchning, tala med en mekaniker. Vid tveksamhet alltid byta däcket.
3.
Kontrollera dina däck bär jämnt. Slitage på kanterna på däcken kan tyda under inflationen, medan slitage i mitten kan tyda över inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller skarpa kanter får däcken behöver bytas och omläggningen. Se till att du roterar däcken om du märker bär på samma platser på alla däcken. I allmänhet, däck behöver roterande varje 6. 000 till 8. 000 miles.
4.
Kontrollera dina däck "tryck (PSI) med ett däck tryckmätare när det är kallt ute och du inte har använt bilen. Sätt mätaren i munstycket på sidan av däcket kallas däckets ventilspindeln. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett brus av luft. Notera avläsningen på däcket manometern. Titta efter ett klistermärke på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala Däcktrycket bör för dina däck. Addera eller subtrahera luft som behövs.
5.
Byt ut eventuella skadade däck med rätt storlek. I allmänhet rätt storlek däck för en Kia Spectra är P205/50R16, P195/60R15, P185/65R14, beroende på året i bilen.

Tips och varningar


 • Efter att addera eller subtrahera luft, se till att du kontrollera igen PSI.
 • Kontrollera att alla fyra däcken, inte bara en.
 • Titta inte på väggen av däcket för rätt PSI. Alltid gå med ditt fordon ägarens handbok rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur man spåra användningen av gas för din bil
  hur fett en kulled på en bil
  hur ska en jord vänliga förare
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Dodge Caravan
  hur du tar bort ett fordons Serpentine belt
  hur man håller en bil organiserad
  hur man hittar E85 stationer
  hur vindrutetorkare
  hur man förbereder för en natt på remsan med pappas T-bird
  hur man byter batteri i en dodge ram