hur man inspektera däck i en ford explorer

hur man inspektera däck i en ford explorer

Ford Explorer är ett mycket populärt medelstora SUV. Se till att du inspekterar däcken på din Ford Explorer var 3. 000 miles. Tire inspektionerna tar bara några minuter, men kan förebygga olyckor, rädda liv och förbättra gas körsträcka
1
. . Kontrollera dina däck "tryck (psi) genom att föra in ett övertryck däcktryck i däcket är ventilspindeln (munstycke på sidan av däcket) när det är kallare ute och du inte har använt SUV för ett par timmar. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett brus av luft. Notera avläsningen. Kontrollera etiketten på förarsidan dörren för att ta reda på vad den maximala PSI ska vara.
2.
Addera eller subtrahera luft till dina däck om din PSI anger det. Du kan lägga till luft med en pump på en bensinstation. För att subtrahera luft, tryck på Metall tapp i ventilen. När du lägger till eller dra ifrån luft från däcken, glöm inte att dubbelkolla PSI igen.
3.
Kontrollera däcken för barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa, slitbanan har slitits ned och däck behöver bytas ut. Du kan även inspektera trampa genom att ta ett öre och sätter in det i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ner. Om du ser alla Lincolns huvud, det däcket alltför slitna och behöver bytas.
4.
Titta på däck för skada, sprickbildning, bulor eller spikar och andra föremål inbäddade i däcken. Dessa kan orsaka en punktering. Byt ut eller reparera däck efter behov.
5.
Undersök däcken för ojämnt slitage. Ojämnt slitage på kanterna eller i mitten av däcken kan tyda på över eller under inflationen. Om du märker ludd eller udda slitage längs kanterna får däcken behöver bytas och omläggningen. Överväg att rotera däck om du märker bär på samma platser på alla däck.
6.
Se till att du byter några däck med rätt storlek däck till din Ford Explorer. Om du inte är säker på vilken storlek däck att köpa, kolla GoodyearTires. Fyll bara i din SUV's make och år och ta reda på vad däck kommer fungera för dig.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du kolla ISKA och slitbana av alla fyra däck, inklusive reservdelar.
 • aldrig blåsa dina däck utanför PSI anges på etiketten i din SUV.
 • Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med ditt fordon ägarens handbok rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur man får ut av att vara fast i snön
  ominstallation vindruta reservoar
  hur man polera en bil
  hur man byter batteri i en Chrysler Sebring
  hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Jeep Grand Cherokee
  hur man får bättre gas körsträcka
  hur man kan kontrollera för en transmissionsolja läcka i bilen
  hur ändrar termostaten i en Chrysler Sebring
  hur man läser oljestickan i en Ford Mustang
  hur man kan stoppa batteriet korrosion