hur man inspektera däck i en Jeep Grand Cherokee

hur man inspektera däck i en Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee är ett medelstort SUV populärt med människor som gillar att spendera sina helger utomhus, men som lever i en mer urban miljö. Varje månad eller så, bör du kontrollera bilens däck för att garantera säkerheten
1
Kontrollera dina däck ". tryck (psi) genom att föra in ett övertryck däcktryck i munstycket på sidan av däcket kallas däckets ventilspindeln. Tryck mätaren nedåt tills du inte hör ett brus av luft. Notera avläsningen på däcket manometern. Titta efter ett klistermärke på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala Däcktrycket bör för dina däck. Nyare modeller av Jeep har en Tire Pressure Monitoring System (TPMS) som låter dig veta på instrumentbrädan om det finns ett problem med lufttrycket i däcken.
2.
Addera eller subtrahera luft till din däck om din PSI anger det. Lägga luft för att ett däck är enkelt med en enkel luftpump, finns på bilverkstäder eller på bensinstationer. Du kan subtrahera luft från däck genom att trycka på Metall tapp i mitten av ventilen med en penna spets.
3.
Undersök slitaget på däcken. Däcken skall ha jämnt. Slitage på kanterna eller i mitten kan tyda på över-eller under-inflation. Om du märker udda utbuktningar eller skarpa kanter får däcken behöver bytas och omläggningen. Se till att du roterar däcken om du märker bär på samma platser på alla däck.
4.
Inspektera slitbanan. Sätt in en slant till ett däck groove med Lincolns huvud upp och ner. Om du kan se alla Lincolns huvud däcket behöver bytas, kan du också titta på barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas.
5.
Titta på däck för inbäddade objekt, t. ex. spikar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickbildning eller udda utbuktningar i däcken och byt däcken som behövs.
6.
Byt däck med rätt storlek. Besök GoodyearTires. com (se Resurser nedan) för att söka efter rätt storlek däck. Om du köper din Jeep används, se den tidigare ägaren sätta rätt storlek däck på din stadsjeep.

Tips och varningar


 • Kontrollera PSI när det är kallt ute och du inte har använt bilen.
 • Inspektera alla fem däck, inklusive reservdelar. Du skulle inte ha en platt extra när du behöver det mest.
 • inte ser på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med ditt fordon ägarens handbok rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur vinterförbereder spolarvätska
  hur man kan bli av uppkastningar lukt i en bil
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Cheva corvette
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva Silverado
  hur man sparar pengar på gas.
  hur man rengör vit fibrglass
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Corolla
  hur man gör en bil för evigt
  hur man byter olja för automatiska växellådor i en Toyota Camry
  hur jack bilen och bryta lös muttrarna