hur man inspektera däck i en Hyundai Sonata

hur man inspektera däck i en Hyundai Sonata

Hyundai Sonata är en populär mellanstora sedan för familjer och professionella. Många använder det som en pendling bil. Det är viktigt att du kontrollerar däcken var 3. 000 miles för att förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor
1
Check. . dina däck "tryck (psi) genom att föra in ett övertryck däcktryck i däcket är ventilspindeln (munstycket på sidan av däcket). Tryck mätaren ner tills du inte längre hör ett väsande luft. Notera avläsningen på däcket manometern. Titta efter ett klistermärke på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala Däcktrycket bör för dina däck. Kontrollera lufttrycket i däcken för alla fyra däck, inklusive reservdelar.
2.
Addera eller subtrahera luft till dina däck efter behov. Tillsätt luft antingen med en pump eller på en bensinstation. Subtrahera luft från din däck genom att trycka på Metall tapp i mitten av ventilen med en penna spets.
3.
Kontrollera däcken bär jämnt. Slitage i mitten eller på kanterna kan tyda på över-eller under-inflation. Om kanterna är ojämna, kan däcken vara dåligt. Om du märker bär på samma platser på alla däck, kan du behöva dem roteras.
4.
Inspektera slitbanan. Titta på dina däck och kontrollera barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas. Om du inte är säker på om du kan se barer däckslitage, helt enkelt in en slant i slitbanan med Lincolns huvud upp och ner. Om du kan se alla Lincolns huvud, slitbanan är för låg,
5.
Titta på däck för inbäddade föremål som naglar. Du bör också kontrollera för andra skador, sprickbildning eller udda buktar och byta dina däck när det behövs.
6.
Byt däck (om de behöver bytas ut) med rätt storlekar. I allmänhet är rätt storlek för din Hyundai Sonata kommer att bli P215/60R16, P215/55R17, P225/50R17, P205/60R16 eller P205/65R16 beroende på år av din bil.

Tips och varningar


 • aldrig blåsa dina däck utöver det rekommenderade PSI.
 • Kontrollera PSI på dina däck när det är kallt ute och du inte har använt bilen för ett par timmar.
 • Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med tillverkarens rekommendationer.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera däck i en Ford Taurus
  hur man inspektera däcken i en Ford Focus
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Highlander
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Highlander
  hur man byter torkarbladen på en geo tracker
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chrysler brännande
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en kvicksilver bybo
  hur man läser oljestickan i en Dodge Durango
  hur man ser på överföring vätskenivån i bilen
  Hur man monterar och ta bort en fördelarlocket