hur man inspektera däck i en Hyundai Santa Fe

hur man inspektera däck i en Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe är en crossover SUV, vilket betyder att den hanterar som en bil, men den har den storlek och mångsidighet i en SUV. Det är viktigt att du kontrollerar däcken i din Hyundai Santa Fe varje månad eller så. Däckkontroller tar bara några minuter och kan förbättra gas körsträcka och förebygga olyckor
1
Inspektera slitbanan. . på dina däck. Leta efter barer däckslitage i däcken tvärs över löpbanan. Om du ser dessa måste däcket bytas. Du kan också ta ett öre och sätt in den i däcket spåret med Lincolns huvud upp och ner. Om du ser alla Lincolns huvud, det däcket alltför slitna och behöver bytas.
2.
Kontrollera dina däck "tryck (PSI) med ett däck tryckmätare när det är kallt ute och du tillflyktsort inte använt bilen. Sätt mätaren i däckets ventilspindeln (munstycket på sidan av däcket). Tryck mätaren ner tills du inte längre hör ett väsande luft. Notera avläsningen på däcket manometern.
3.
Hitta klistermärket på förarsidan dörr som låter dig veta hur stor den maximala däcktrycket ska vara. Addera eller subtrahera luft som behövs. Titta inte på väggen av däcket för korrekt PSI. Alltid gå med vad det står på bilens klistermärke.
4.
Undersök dina däck för att se till att de är bär jämnt. Slitage på kanterna på däcken kan tyda under inflationen, medan slitage i mitten kan tyda över inflationen. Om du märker udda utbuktningar eller skarpa kanter får däcken behöver bytas och omläggningen. Se till att du roterar däcken om du märker bär på samma platser på alla däcken. Däck behöver i allmänhet roterande varje 6000 till 8000 miles.
5.
Titta på däck för skador såsom sprickor, bulor eller spik. Byt ut eller reparera efter behov. Om du är osäker på om ett däck behöver bytas eller patchning, tala med en mekaniker. Vid tveksamhet alltid byta däcket.
6.
Byt behövs däck med rätt storlek. Om du köper bilen används, kontrollera att den tidigare ägaren sätta rätt däck på SUV. Gå till GoodyearTires att ta reda på rätt storlek däck till din Hyundai Santa Fe.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du kolla ISKA och slitbanan i alla fyra däck, inte bara en.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Mitsubishi Eclipse
  hur man byter batteri i en Mercury Cougar
  hur man byter batteri i en ford explorer
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Lincoln Navigator
  hur man hittar horn under huven på en 1995 Dodge Neon
  hur ändrar luftfiltret i en 2003-2006 Honda CRV
  hur man handskas med auto olyckor
  hur man återställer en påminnelse oljebyte på en ny Chrysler
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva lavin
  hur till toppen av din biltvätt