hur man läser oljestickan i ett kvicksilver bybo

hur man läser oljestickan i ett kvicksilver bybo

Kontrollera dina olja regelbundet håller din bil körs smidigt och effektivt. Det finns några grundläggande likheter i bilar när det gäller att kontrollera olja, men mindre variationer i mätstickan utseende kan kasta en off. Mercury Villager använder märkena på stickan för att hjälpa ägare kontrollera sin olja på enkelt
1.
Parkera din Mercury Villager på en plan yta så se din växelspaken nu är på "P" för parken så bilen inte flyttas medan du arbetar. Öppna huven.
2.
Titta mot framsidan av bilen för en mätsticka. En mätsticka är en lång metall mätverktyg med ett grepp i den övre änden så att du kan dra ur skidan.
3.
Fatta tag i ringen på toppen och dra försiktigt av Mercury Villager oljestickan ut ur skidan. Torka bort det med en trasa eller papper att rengöra den.
4.
Märke till de två markeringarna på mätstickan märkt "L" (Låg) och "H" (hög). Dessa markerar säkerhetszon för en säker drift av din motor.
5.
Skjut stickan i skidan och dra det rätt ut att få en tydlig avläsning. Titta på oljenivån på stickan utan att torka av den.
6.
Kontrollera oljenivån märket är mellan de två markeringarna på mätstickan. Om det är över "H"-märkningen, måste du tömma lite olja ut, om det är under "L"-märkning, tillsätt olja och kontrollera igen förrän oljenivån vilar mellan de två markeringarna
.


Relaterade artiklar


hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mitsubishi Galant
hur detalj din bil att hålla den letar helt nya
Felsökning av en bränslemätare
hur man rengör din motorrummet
hur du tar bort saltet fläckar från bilens matta
hur man håller en bil childsafe
hur man kan anpassa Polaris ATV ventiler
hur man köper en radiator nyckel
hur att hålla lägre motor och växelström
hur du tar bort färg från ett bälte