hur man byter olja för automatiska växellådor i en ford explorer

hur man byter olja för automatiska växellådor i en ford explorer

Du behöver inte ändra automatlåda vätska på din Ford Explorers om du kör det under normal körning, men regelbundna förändringar kommer att förlänga livslängden på transmissionen. Explorers drivs under svåra förhållanden behöver regelbunden transmissionsolja förändringar. Rådfråga din instruktionsbok för ett schema. Följande gäller Ford Explorers modeller från 1991 till 1999

Du behöver:. .
Funnel
Nya transmissionsolja (se tips).

Töm Transmission Fluid och byt filter


1.
Höj bilen med ramper eller en domkraft och stödja den med pallbockar. Hitta nedre locket till momentomvandlare bostäder. Vrid momentomvandlaren tills du hittar avtappningspluggen. Placera en avtappningskärl under dräneringshålet, dra ut kontakten och dränera vätska.
2.
Avlägsna kylaren linjer vid överföring och spola dem med komprimerad, lågtrycksanslutning. Var försiktig under detta steg, vätska kan skjuta från andra kylaren linje
3
Placera en stor avtappningskärl under sändningen. . . Lossa fästskruvar på oljetråget med en hylsnyckel tills de är inom ett par varv för avlägsnande. Om tätningen inte bryta på egen hand, försiktigt knacka med en gummihammare. Vätska kommer att rinna från kanterna på formen.
4.
Ta kastrullen fästskruvar när vätskan slutat rinna. Det finns fortfarande transmissionsolja i pannan. Håll pannan noggrant och dränera så mycket du kan i dräneringstråget.
5.
Scape den gamla packningen materialet från ytorna på oljetråget och transmission. Kassera den gamla packningen. Rengör magneten i pannan. Rengör pannan och ytorna med ett lösningsmedel och en ren, luddfri trasa. Byt ut magneten och låta pannan lufttorka.
6.
Anställa en hylsnyckel att ta bort bulten som håller filtret på överföringen. Vissa modeller kan ha två bultar. Dra filtret och alla gamla tätningar eller packningar från transmissionen. Installera ett nytt filter församling, inklusive eventuella tätningar eller packningar.
7.
Sätt en ny packning på oljetråget och sätt tillbaka det på transmissionen. Dra åt fästskruvar till 79-till 119-tums pounds med en momentnyckel. Byt ut kylaren linjerna på transmissionen och avtappningspluggen på momentomvandlare.

Lägg till nytt Transmission Fluid


1.
Tillbaka Explorer till plan mark. Ta ut oljestickan ur påfyllningsröret och ersätta den med en tratt. Lägg till ca 6 liter med automatisk transmissionsolja för överföring via påfyllningsröret.
2.
Starta motorn genom att flytta växelväljaren genom växlarna och låt den vila i "Park" eller "Neutral. "Om du låter det vila i" Neutral ", engagera nödbromsar. Låt motorn gå i 15 till 20 minuter så att motor och växellåda att uppnå normal arbetstemperatur.
3.

Kontrollera vätskenivån med mätstickan. Lägg mer vätska vid behov.

tips och varningar


 • Se oljestickan för att hitta den rekommenderade typen av transmissionsolja för ditt fordon.
 • Om du kan mäta mängden transmissionsolja som dräneras från den oberoende pannan och momentomvandlare, vet du exakt hur mycket ny vätska du behöver.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter torkarbladen på en Honda Accord
  hur man gör en husbil ser nya
  hur man skyddar nya mattor auto golv för $ 1,00
  hur du tar bort rök lukt från kupén
  hur man roterar däck i en Lincoln Navigator
  hur man inspektera däck på en Dodge Caravan
  hur man kontrollerar lufttrycket i drivhjulen i bilen
  hur ändrar U-fogar på en bil
  hur man kan kontrollera för en transmissionsolja läcka i bilen
  Hur identifiera frågor däck vibrationer