hur man byter olja för automatiska växellådor i en dodge ram

hur man byter olja för automatiska växellådor i en dodge ram

Ofta ändra transmissionsolja i din Dodge Ram kommer att öka livslängden på din överföring och säkerställa ett jämnare gång fordon. Hur ofta du byter vätska beror på hur du använder din bil. Kolla din instruktionsbok för en underhållsplan

Du behöver:. .
Funnel
Ny transmissionsolja.

Ta bort

Transmission Fluid och byt filter


1.
Kör lastbil för 15 till 20 minuter för att få motorn och överföring till normal arbetstemperatur. Höj framför lastbilen med ramper eller en domkraft. Stödja den ordentligt med pallbockar.
2.
Lossa (men ta inte bort) överföring pannan fästskruvar med en hylsnyckel. Avlägsna bultarna, utom en i varje hörn av pannan. Vätska ska rinna ut runt tätningen. Om den inte gör, peka på tätningen försiktigt med en gummihammare.
3.
Support pannan med ena handen och ta bort de två bultarna på ena sidan. Detta kommer att luta pannan att luta och vätska kommer att hälla ut från ena sidan. När det slutar, tar du bort kvarvarande bultar och ta bort kastrullen från transmissionen.
4.
Ta bort skruvarna som håller fast filtret på sändning. Dessa kan vara Torx stil, så har både en Torx skruvmejsel och en vanlig skruvmejsel till hands. Ta bort det gamla filtret och ersätta det. Du kommer antagligen att byta ut en tätning eller packning också.
5.
Rengör överföring pannan och magnet med lösningsmedel. Rensa överföring pannan och transmission packningsytor parning av alla gamla packningen material med en skrapning verktyg. Torka området med en luddfri trasa fuktad med lösningsmedel. Återgå magneterna i grytan, skölj pannan och låt den lufttorka.
6.
Rikta in den nya packningen på transmissionen pannan. Ta bort packningen, placera några droppar lim på pannan flänsen och byt packning. Kontrollera pannan fläns och packning för korrekt anpassning innan limmet torkar. Sätt tillbaka pannan och fästskruvar. Dra åt bultarna i en korsvis till 150-tums pounds med en momentnyckel.

Ersätta de nya Transmission Fluid


1.
Ta bort domkraften och återlämna bilen till marken. Höj huven, ta bort oljestickan och ersätta den med en tratt.
2.
Fyll växellåda med ny vätska genom tratten. Gör detta långsamt, medan kontroll av nivån ofta. Stanna när vätskenivån når rätt nivå för kall vätska.
3.
Starta motorn och flytta överföringen genom varje växel. Stanna när du når "Park". Kontrollera vätskenivån och tillsätt vätska om det behövs.

Tips och varningar


 • Endast kontrollera transmissionsolja nivå när trucken på plan mark, så att du kan Läs nivå korrekt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter olja i en Honda Prelude
  hur man spola kylaren i en saturn ion
  hur man får bilen exteriörlack leveranser
  hur ändrar kupéfilter i en 2003 Ford Taurus
  hur man spola kylaren i en Dodge Durango
  hur man hittar en pålitlig butik auto organ
  hur man underhåller bilstrålkastare
  hur man rengör tändstift
  hur man byter olja i en Honda Accord
  hur man mäter batterispänningen