hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Mustang

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Ford Mustang

Du kan maximera effektiviteten och tillförlitligheten hos din överföring genom att ändra transmissionsolja. Frekvens beror på hur din kör din bil. Om du kör Mustang under svåra förhållanden, ändra transmissionsolja minst var 90. 000 miles

Du behöver:. .
Nya transmissionsolja
Tratt.

Töm Transmission Fluid och byt filter församlingen


1.
Höj bilen med en domkraft eller ramper. Stödja den med pallbockar. Placera en stor avtappningskärl under momentomvandlare.
2.
täckplattan från transmissionen. Vrid omvandlare tills du ser avtappningspluggen. Ta gummi tillgång kontakt ur överföringen. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel. Låt vätskan rinna, och sedan ersätta plugg, plugg tillgång och täckplåten.
3.
Placera avtappningskärl under överföringen pannan. Lossa formen fästskruvar tills de är inom ett par varv fullständig borttagning. Fluid skall tömma över kanten av pannan. Om den inte trycker pannan försiktigt med gummiklubba att bryta packningen.
4.
Avlägsna fästskruvar utom en i varje hörn. Stöd pannan med ena handen samtidigt eliminera de återstående bultarna med den andra. Töm resten av vätskan i dräneringstråget.
5.
Rengör den gamla packningen med en skrapning verktyg. Kassera den gamla packningen. Rengör överföring pannan och magneten med lämpligt lösningsmedel och låta dem lufttorka. Använd inte en trasa för att torka dem, eftersom ludd kan skada transmissionen.
6.
Ta bort bultarna som håller filtret på transmissionen. Ta av packningar och tätningar. I de flesta fall bör du hitta en rund tätning och en rektangulär packning.
7.
Installera det nya filtret montering, inklusive tätning och packning och byta ut bultarna. Installera den nya packningen på oljetråget och sätt tillbaka kastrullen på transmissionen. Dra åt fästskruvar med 71-till 119-tums pounds med en momentnyckel. Returnera Mustang till jämn mark.

Fyll Transmission med New Transmission Fluid


1.
Mät vätska som du dräneras från transmissionen och momentomvandlare. Ta ut oljestickan ur påfyllningsröret under överföringen. Fyll växellåda med den nya transmissionsolja med hjälp av en tratt.
2.
Starta motorn genom att flytta växelväljaren genom växlarna och skicka det till "Park". Låt motorn gå i 15 till 20 minuter så att motor och växellåda kan nå normal arbetstemperatur.
3.
Kontrollera nivån transmissionsolja med mätstickan. Lägg till mer vätska för att få den till rätt nivå.


Relaterade artiklar


hur man byter generatorn på en 2001 chevy kavaljer
hur man startar en bil efter att ha fyllt i fel gas
hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Sonata
hur man roterar däck på en Mitsubishi Eclipse
hur man observera nationella månad Bilvård
hur du justerar kopplingen i en geo tracker
hur man gör en bil på obestämd tid
hur man tvättar din bil billigt
hur man roterar däcken i en Ford Focus
hur man ihop ett torkarblad