hur man byter olja för automatiska växellådor i en Dodge Durango

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Dodge Durango

När du ändrar automatlåda vätska i en Dodge Durango, använd alltid Mopar? ATF Plus 3, Typ 7176 vätska. Om du är osäker på hur ofta du bör byta transmissionsolja, kolla instruktionsboken för underhållsplanen

Du behöver:.
Nya transmissionsolja

Töm Transmission Fluid och byt filtret och Packning


1.
Kör Durango i 15 till 20 minuter att värma upp transmissionsolja. När vätskan är varm, kommer det att rinna mer och ta mer föroreningar från motorn. Höj och stödja framför Durango på ramper eller pallbockar. Placera en stor avtappningskärl under överföringen.
2.
Lossa överföring pannan fästskruvar med en hylsnyckel. Ta bort bultarna, men lämna en på varje av de fyra hörnen av transmissionen pannan. Sakta lossa de resterande bultarna lite i taget. Fluid ska börja rinna ur tätningen på transmissionen pannan. Om pannan har fastnat, bryta förseglingen genom att försiktigt bända loss eller knacka den med en gummiklubba.
3.
Support pannan med ena handen och ta bort skruvarna på ena sidan av pannan. Låt transmissionsolja att rinna av tills den stannar. Ta bort de två sista bultarna. Ta bort pannan och dränera resten av vätskan.
4.
Avlägsna de tre skruvarna som håller filtret på överföringen. Observera att dessa skruvar kan Torx stil. Installera ett nytt transmissionsolja filter.
5.
Rengör överföring pannan och magneten med lösningsmedel. Bort den gamla packningen material från sändningen pannan. Du kan behöva en skrapa bort allt. Rengör ytorna med en luddfri trasa indränkt i lösningsmedel. Låt pannan lufttorka.
6.
Sätt den nya packningen på pannan och anpassa dem. Ta bort packningen, applicera några droppar lim på pannan och byt packningen. Rikta packningen före limmet torkar.
7.
Tillbaka kastrullen på överföring och ersätta fästskruvar. Dra åt bultarna på ett korsvis sätt att 150-tums pounds med momentnyckel. Returnera Durango till plan mark.

Byt Transmission Fluid


1.
Fyll växellåda med ny vätska lite i taget, medan du kontrollerar nivån ofta. Fortsätt att lägga transmissionsolja tills den passerar "Lägg till" på mätstickan, men inte klarar "Full" märket.
2.
Starta motorn, flytta överföring genom alla redskap och placera växelväljaren tillbaka i "Park". Kontrollera överföring vätskenivån och tillsätt mer vätska om det behövs. Fyll inte överföringen.
3.
Tillbaka oljestickan i påfyllningsröret. Stäng av motorn.


Relaterade artiklar


hur man byter batteri i en Jeep Grand Cherokee
hur man roterar däck på en kvicksilver bybo
hur man byter en mekanisk bränslepump
hur man rengör bildäck
hur du gör din bil längre
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i ett Mercury Cougar
hur man kan bli av tobak lukter i bilar
hur man rengör en bil efter en ny lack
hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en geo tracker
hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Kia Spectra