hur man inspektera ringar bil kolv

hur man inspektera ringar bil kolv

Kolvarna i bilen kan börja att misslyckas på grund av brister inom kolvringarna. Dessa ringar är utformade för att agera som brytare och misslyckas innan din kolv gör. Om din bil tappar kompression och bränsleeffektivitet, inspektera kolvringarna att se om de behöver bytas
1

Läs bilens manual bilverkstäder och ta bort alla komponenter som krävs att ta bort motorn huvudet. Låt motorblocket på plats om det alls är möjligt.
2.
Avlägsna kolvarna från cylindrar. Du kan behöva värma dem med en elektrisk kolv värmare, som hjälper dem att glida ut lättare. Utför detta steg försiktigt, eller så kan du avsluta med att ersätta kolvar.
3.
Rengör sotavlagringar från kolvarna. Eftersom kolvringarna fortfarande kan vara brukbart, använd inga kemiska rengöringsmedel.
4.
Kontrollera kolvringarna av uppenbara tecken på slitage, inklusive sprickor eller saknade delar. Om du hittar någon, ta bort ringarna och ersätta dem. Rengör kolven i antingen fotogen eller dieselolja.
5.
Använd kolv mätare ring givare för att mäta i spåret för varje ring du tar bort. Detta är en precisions verktyg anpassade helt för ett specifikt ändamål i bilverkstäder.
6.
Byt defekta kolvringar, smörj kolvarna i ren olja, och byta ut.


Relaterade artiklar


hur man läser oljestickan i en Dodge Durango
hur man bibehåller livet på din begagnade bil - för kvinnor
hur vindrutetorkare
hur man vinterförbereder en fyrhjulsdriven bil
hur man byter bränslefilter
hur man byter vindrutetorkare i en Cheva lavin
hur man kan kontrollera oljenivån i motorn på din bil med mätstickan
hur man förbereder bilen torkdukar för vinterkörning
hur däcken - och var inte för att ställa dina däck
hur ändrar termostaten i en Ford Focus