hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Mazda6

hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Mazda6

En del av regelbundet underhåll rutin för en Mazda6 är att kontrollera hälsan hos kylvätskeslangarna under våren och hösten. Byt ut slangar som är fyra år eller visar tecken på slitage såsom sprickbildning. Uppgradering av Mazda6 med prestanda slangar ser bra ut och håller längre
1.
Kyla motorn avstängd i minst en timme efter körningen. Jack främre delen av bilen med hjälp av domkraft poäng direkt bakom framhjulen och ställa bilen på pallbockar. Lägg en fångst kan eller hink under kylaren avtappningspluggen och släppa tillräckligt kylvätska att hålla vätskan från att läcka när du tar bort slangen.
2.
Bort slangen genom att lossa klämman med tång på en fjäderklämma eller en mutter förare på skruvklämmorna. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra och vrid slangen tills den är fri från nippeln. Kapa slangen avslutas med en kniv och pilla bort det sambandet om den är för svårt att ta bort.
3.
Skjut klämmorna på den nya slangen och doppa slangen slutar i rena kylmedlet . Tryck slangen på bröstvårtorna. Vrid slangen runt om det är svårt att få komma ut på montering. Det är vanligt att slangarna att passa in i endast en riktning.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller en mutter förare och fylla kylaren med kylarvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Mazda6. Leta efter tecken på läckage och lägga kylvätska vid behov när det väl är i omlopp.

Tips och varningar


 • Bär alltid ögonskydd när du arbetar under bilen.
 • Förvara använda kylvätska i förseglade containrar och rena spill snabbt. Kylvätskan är extremt farligt för husdjur som äter det.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort lukt från en bil
  hur man rengör bromsdamm
  hur du tar bort ett fordons generator
  hur man rengör döda insekter från din bil
  hur man gör en spillback för motorolja
  hur man fixar ett trasigt makt fönster
  hur man roterar däck på en Dodge Durango
  hur man vet vilken typ av tändstift att använda
  hur man spola kylaren i en Nissan Maxima
  hur man inspektera en bils Serpentine belt