hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Jeep Grand Cherokee

hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Jeep Grand Cherokee

Huruvida Jeep Grand Cherokee är på eller av vägen, måste kylsystemet ett regelbundet underhåll rutin. Titta efter tecken på sprickor eller bubblande slangar varje vår och höst. Uppgradering av slangar med prestanda ombyggnad är ett bra alternativ för förare som använder Jeep Grand Cherokee i extrema eller terränggående fordon

Du behöver:
Catch kan
. Skruvmejsel.
Tång.
Kniv.


1.
Se till att motorn har svalnat en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Släpp slöja över kylvätskeslangarna genom att ta bort de fyra skruvarna på framsidan av kåpan. Placera en hink eller fånga kan under kylaren avtappningspluggen och ta bort tillräckligt med vätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Lossa klämmorna med en mutter förare eller tång. Skjut klämmorna från montering och låt dem hänga på slangen. Dra och vrid slangen tills den är fri från bröstvårtan. Om en slang är svårt att ta bort, klippa det med en kniv och skala slangen från beslaget.
3.
Doppa ändarna på ny slang i ren kylarvätska och skjut klämmorna på slangen. Tryck slangen på beslag. Vänd slangen runt om ena änden är svårt att komma på bröstvårtan.
4.
Kontrollera radiatorn dräneringspluggen är stängd och fylla kylaren med en 50/50 blandning av kylmedel och vatten . Byt kylarlocket och starta Jeep Grand Cherokee. Leta efter läckor runt slangkopplingar och lägga kylvätska som behövs när radiatorn har cirkulerat.

Tips och varningar


 • Kylmedelsbehållare är under press när varm, alltid låta systemet svalna innan du tar bort kylarlocket.
 • Förvara alltid används kylvätska i en sluten behållare för att hålla den från husdjur och andra djur lockas till dess smak.


 • Relaterade artiklar


  hur man avgör om en bil nyckel har ett elektroniskt chip
  hur du ger din bil ett showroom glans
  hur man byter olja i en Dodge intrepid
  hur man använder ford vägassistans
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Kia Spectra
  hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Mustang
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en dodge ram
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Oldsmobile Alero
  hur man förbereder torkarblad för vintern
  hur du tar bort rost på en bil med en sandblästern