hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i ett kvicksilver bybo

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i ett kvicksilver bybo

Byte av kylvätska slangarna på en Mercury Villager är ett enkelt projekt som kräver några grundläggande verktyg. Kontrollera kylvätskeslangarna två gånger per år och ersätta dem när tecken på slitage eller sprickor förekommer. Modeller efter 1999 har plastpluggar pyskranen avlopp, ta hand när stickkontakten för att undvika att strippa trådar

Du behöver:
Catch kan
. . Mutter förare.
Tång.
Kniv.


1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen därefter bort kylarlocket och ställ den åt sidan. Placera en hink eller fånga kan under oljepluggen och släpp nog kylvätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Släpp klämmorna med hjälp av tång på våren skruvtving eller mutter förare med skruv tvingar. Skjut klämmor till mitten av slangen. Vrid och dra slangen så att det lossnar från bröstvårtan. Kapa slangen med en kniv om det är svårt att flytta.
3.
Ta den nya slangen och se till att den har samma längd, storlek och form av den ursprungliga. Doppa slangen slutar i rena kylvätska och halka klämmorna på. Tryck slangen på inredning och dra åt klämmorna med en tång eller nötter förare. Vänd slangen runt om det är svårt att få på, många slangar är lite olika storlekar på varje ände.
4.
Fyll kylaren med en 50/50 blandning av kylmedel och vatten. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Mercury Villager. Leta efter läckor runt slangar och tillsätt kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • kylvätska är livsfarlig för husdjur som tycker det är tilltalande. Förvara alltid används kylvätska i en sluten behållare och städa droppar och spill från arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur du hittar Serpentine belt i en bil
  hur man roterar däck på en Pontiac Grand Am
  hur du kan maximera bilens gas körsträcka
  hur man vinterförbereder en bils däck
  hur man handskas med rostiga delar och verktyg
  hur ska en jord vänliga förare
  hur man kan kontrollera däckens mönsterdjup
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Nissan Maxima
  hur man använder vingen fönstret verktyg för bil lockout
  hur man spola kylaren i en Nissan Pathfinder