hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en geo tracker

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en geo tracker

Kontroll av kyl slangarna på en Geo Tracker är en del av ett regelbundet underhåll rutin. Den öppna platsen i motorrummet av Geo Tracker gör det här jobbet enkelt. Ersätt kylvätskeslangarna med uppgraderade delar för längre livslängd och tillförlitlighet
1.
Låt bilen svalna en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Placera en hink eller fånga kan under brunnens klack av Geo och släpp nog kylvätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Lossa klämmorna på kylning slangar med en tång för en fjäderklämma eller en mutter drivrutin för skruv klämmor. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra eller vrida slangen tills den är fri för montering. Använd en kniv för att skära svårt att få bort slangar och skal i slutet över bröstvårtan.
3.
Doppa den nya slangen i ren kylarvätska och glida klämmorna på slangen. Tryck slangen slutar på beslag. Vänd slangen runt om ena änden är svårt att komma på.
4.
Dra åt klämmorna runt beslag med tång eller mutter förare. Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla kylaren med kylarvätska. Koppla på TRACKER att leta efter läckage kring montering. Lägg kylvätska vid behov när radiatorn cirkulerar.

Tips och varningar


 • Bär alltid skyddsglasögon vid arbete på kylsystemet.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan återställa en bils lack
  hur man byter torkarbladen på en Chevy Impala
  hur man byter en bils gaspedal kabel
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Mazda6
  hur man installerar bromsarna på en bil
  hur du lägger motor olja till din bil
  hur man byter ett bilbatteri
  hur man köper saab delar
  hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chrysler Town & Country
  hur man byter ett fönster motor på en 2003 kavaljer