hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en ford explorer

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en ford explorer

Inspektion av kyla slangarna på en Ford Explorer två gånger om året är en del av ett bra underhåll rutin. Byt kyla slangar vart fjärde år för inre slitage. Den uppgraderade bogsering paketet på Ford Explorer kräver demontering av ytterligare en slang kopplad till oljekylning filter och kräver helt tömma kylsystemet
1.
Låt motorn svalna i ungefär en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Leta reda på radiatorn avtappningspluggen och ta bort tillräckligt kylvätska för att minimera mängden läckande när du tar bort slangarna.
2.
Lossa slangklämmorna med en tång för våren klämmor eller en mutter förare på skruv klämmor. Dra klämman från bröstvårtan och låt den glida till mitten av slangen. Dra och vrid slangen från kopplingen tills det är befriat. Ta bort gamla eller tight genom att skära av slangen med en kniv och peeling slangen från nippeln.
3.
Förbered den nya slangen genom att doppa ändarna i ren kylvätskan. Slip klämmorna på slangen och tryck slangen på beslag. Swap slangändar om den ena sidan är svårt att komma på som armaturer ofta variera något.
4.
Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla kylaren med kylarvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Ford Explorer. Leta efter läckage kring slangändar och lägg kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • alltid skyddsglasögon när du arbetar med kylsystemet.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort färg från ett bälte
  hur man byter batteri i en ford explorer
  hur man installerar ny motorcykel grepp
  hur man förlänga livslängden för en bil
  rensar dimmigt strålkastarna täcker
  hur man lyda lagar för Färgtoning
  hur man roterar däck i en Mercury Cougar
  hur du installerar ett nytt däck på bilen
  hur man blandar kropp fyllmedel att reparera chips billack
  hur man rengör din motorrummet