hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Mitsubishi Galant

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Mitsubishi Galant

Byte av kylvätska slangar på en Mitsubishi Galant är ett enkelt projekt som kräver några grundläggande verktyg. Kontrollera kylvätskeslangarna två gånger per år och ersätta dem när tecken på slitage eller sprickor förekommer. Byt slangar på Mitsubishi Galant vart fjärde år för att hålla kylsystemet fungerar smidigt
1.
Låt Mitsubishi Galant sitta kvar i minst en timme innan du utför underhåll. Jack bilen upp med hjälp av punkterna jack hissen direkt bakom framhjulet och ställa bilen på pallbockar. Placera en hink eller fånga kan under avtappningspluggen och ta bort tillräckligt kylvätska för att hålla vätska från att fly. Övre slangar behöver ta bort lite vätska, dock lägre slangar behöver kylaren dräneras.
2.
Släpp klämmorna med hjälp av tång på våren klämmor eller en mutter förare på skruvklämmorna. Skjut klämmor till mitten av slangen. Vrid och dra slangen så att det lossnar från bröstvårtan. Använd en kniv för att skära av slangen om det är svårt att flytta.
3.
Skjut klämmor till mitten av den nya slangen och doppa båda ändar i ren kylvätska för att göra insättning lättare. Tryck slangen slutar på bröstvårtorna, vrid slangen runt om det inte går på lätt som många slangar använder något olika dimensioner i varje ände.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller en mutter drivrutin på Skruvstiftklämmorna, försiktigt så att inte för hårt eftersom skador på kontakten eller slangen är möjligt. Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla på radiator med en 50/50 blandning av kylvätska och vatten.
5.
Tillbaka kylarlocket och starta bilen. Lägg kylvätska som behövs när radiatorn cirkulerar.

tips och varningar


 • Bär alltid skyddsglasögon vid arbete med kylsystem.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bil dörrlås
  hur man kan spara gas!
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Highlander
  hur man kan hoppa starta en bil med ett hopp låda
  hur man får limma bort en bil
  hur vindrutetorkare
  hur till låsa upp din bil från miles away
  hur man byter motorcykel grepp
  hur man inspektera däck i en Chevy Camaro
  Hur du tar hand om din bil däck