hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Mitsubishi Eclipse

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Mitsubishi Eclipse

Ordentligt upprätthålla en Mitsubishi Eclipse omfattar kontroll av kylning slangar varje vår och höst. Byt slangar vart fjärde år för att hålla ditt kylsystemet från att lämna dig i en sticket oväntat. Uppgradera slangar för längre livslängd och snyggt utseende på bara 30 minuter

Du behöver:.
Domkraft
Pallbockar.
Catch kan.
Mutter förare.
Tång.
Kniv.


1.
Låt Mitsubishi Eclipse sitta kvar i minst en timme innan du utför underhåll. Jack bilen upp med hjälp av punkterna jack hissen direkt bakom framhjulet och ställa bilen på pallbockar. Placera en hink eller fånga kan under avtappningspluggen och ta bort tillräckligt kylvätska för att hålla vätska från att fly. Övre slangar behöver ta bort lite vätska, dock lägre slangar behöver kylaren dräneras.
2.
Släpp klämmorna med hjälp av tång på våren klämmor eller en mutter förare på skruvklämmorna. Skjut klämmor till mitten av slangen. Vrid och dra slangen så att det lossnar från bröstvårtan. Kapa slangen med en kniv om den är svår att flytta.
3.
Ta den nya slangen och se till att det är samma längd, storlek och form av den ursprungliga. Doppa slangen slutar i rena kylvätska och halka klämmorna på. Tryck slangen på inredning och dra åt klämmorna med en tång eller nötter förare. Vänd slangen runt om det är svårt att få på många slangar är lite olika storlekar på varje ände.
4.
Fyll kylaren med en 50/50 blandning av kylmedel och vattnet. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Mitsubishi Eclipse. Leta efter läckor runt slangar och tillsätt kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • alltid förbrukade kylvätskan ansvarsfullt genom att ta den till en lokal insamlingsanläggning.
 • Husdjur lockas till kylmedlet, som är dödlig vid förtäring. Förvara alltid kylvätska i en sluten behållare och städa upp några droppar eller spill.


 • Relaterade artiklar


  hur man inspektera däck i en Honda CR-V
  hur man sparar pengar på bilhandlare
  hur man byter motorcykel grepp
  hur man byter olja på en E36 BMW 3-serien
  hur man kan bli av bil luftkonditioneringen lukt
  hur man byter vindrutan-bricka reservoar i en Ford Focus
  hur man byter ett däck på en gaffeltruck
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Pontiac Grand Prix
  hur tina upp en vindruta
  hur du tar bort repor på en bil