hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Kia Spectra

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Kia Spectra

Underhålla kylsystemet på en Kia Spectra kräver kontroll av slangar två gånger per år och ersätter slangar minst vart fjärde år. Byta kylvätskeslangarna säkerställer Kia Spectra kommer inte att lämna dig strandsatta på grund av en spricka slang. Konsultera instruktionsboken för att kontrollera en del siffror och storlekar

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbockar.
Catch kan.
Skruvmejsel.
Tång eller mutter förare.
Kniv.


1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Jack the Kia Spectra front hamna på stöttning poäng bakom framhjulen och ställa den på pallbockar för säkerheten. Placera en hink eller fånga kan under kylaren och dränera tillräckligt kylvätska för att hålla läckande till ett minimum när man drar i slangarna.
2.
Lossa klämmorna med en tång för våren klämmor eller en mutter drivrutin för skruv klämmor. Låt klämmorna bilden till mitten av slangen. Dra och vrid slangändar tills de är fria i bröstvårtan. Skär svårt slangar med en kniv och skala gummi från beslag.
3.
Doppa ändarna på den nya slangen i ren kylvätska för att underlätta installationen. Placera klämmor över slangen och tryck gummi slutar på beslag. Vänd slangen runt om ena änden är svårt att komma på. Dra åt klämmorna med en tång eller en mutter förare.
4.
Kontrollera att radiatorn dräneringspluggen är stängd och fyll kylaren med kylarvätska. Starta Kia Spectra och leta efter läckor runt slangkopplingar. Lägg kylvätska om det behövs när radiatorn har cirkulerat.

Tips och varningar


 • Radiator kylvätska är giftigt för djur attraheras av dess smak. Alltid förvara kylsmörjämne på ett återhållsamt förseglade och städa upp droppar och spill i arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en ny bil batteri
  hur man byter en bränsleledning filter
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Chevy Cobalt
  hur hur man sparar pengar service din bil
  hur man installerar halogenlampor dimma
  hur man ladda luftkonditionering med freon i en Oldsmobile Alero
  hur man kan bli av tobak lukter i bilar
  hur man använder e-z pass i Pennsylvania
  hur man handskas med mögel i ett fordon
  hur man torkar bilen när du beskriver