hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Hyundai Santa Fe

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Hyundai Santa Fe

Hålla Hyundai Santa Fe välskött ger den ett långt liv av problemfri körning. Kontrollera kylvätskeslangarna två gånger om året och ersätt slangarna minst vart fjärde år. Avtappningspluggen på Hyundai Santa Fe ligger på nedre högra sidan av kylaren och måste nås underifrån trucken
1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Placera en hink eller fånga kan under kylaren oljepluggen och släpp nog kylvätska för att hålla läckande till ett minimum när du tar bort slangarna.
2.
Lossa slangklämmorna med en tång eller en mutter förare på skruvklämmorna. Skjut klämmorna från montering och låt dem hänga från slangen. Dra och vrid slangen tills den släpper från bröstvårtan. Skär svåra att ta bort slangarna med en kniv och skala gummi över beslaget.
3.
Förbered den nya slangen genom att doppa ändarna i ren kylarvätska och skjut klämmor över varje ände. Tryck slangen på beslag. Vänd slangen runt om i ena änden är alltför snäv. Dra åt klämmorna med en mutter förare eller en tång på våren klämmor.
4.
Stäng kontakten radiatorn avloppet vid behov och fylla på kylaren med kylarvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Hyundai Santa Fe. Leta efter läckage kring slangkopplingar och tillsätt kylvätska om det behövs när radiatorn cirkulerar.

Tips och varningar


 • alltid förbrukade kylvätskan ordentligt genom att ta den till en lokal uppsamlingscentral.
 • Radiator kylvätska är giftigt för husdjur och andra djur lockas till dess smak. Alltid förvara kylsmörjämne i en sluten behållare och städa upp spill i arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man ansluter en tändkabeln
  hur reparera ett punkterat däck
  hur man byter batteri i en geo tracker
  hur att förstå hur fordonet säkringar arbete
  hur man kan kontrollera och ändra en bils luftfilter
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Chrysler Sebring
  hur man roterar däck på en Ford F-serie
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Honda CR-V
  hur du tar bort kåda från en bil
  hur man gör hemmagjord lösning biltvätt