hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Honda Accord

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Honda Accord

Inspektera kylvätskeslangarna på en Honda Accord två gånger om året, på våren och hösten. Byt slangar äldre än fyra år för att säkerställa att kylsystemet på Honda Accord är friktionsfritt. Senare modeller har sannolikt plast tömningstapparna, se till att inte remsor av trådarna när det tas ut
1.
Cool Honda Accord motor en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Lyft fronten på bilen med domkraften placeras i stöttning slots bakom framhjulen. Använd pallbockar för säkerheten.
2.
Placera en hink eller fånga kan under kylaren oljepluggen och släpp nog kylvätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna. Övre slangar behöver lite vätska bort medan lägre slangar kräver tömning av kylaren.
3.
Lossa klämmorna med en tång eller en mutter förare. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra och vrid slangen tills den är fri från bröstvårtan. Skär svårt slangar med en kniv och skala slangen från kopplingen.
4.
Förbered den nya slangen genom att doppa ändarna i ren kylarvätska och skjut klämmor på ändarna. Tryck slangen på beslag. Vänd slangen runt om i ena änden är för snäv för att få den lätt.
5.
Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla på kylaren med kylarvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta motorn. Leta efter läckage kring armatur och lägg kylvätska vid behov efter att radiatorn har cirkulerat.

Tips och varningar


 • Radiator kylvätska är giftig för husdjur och djur som attraheras till dess smak. Alltid förvara kylsmörjämne i en sluten behållare och städa upp eventuella droppar eller spill inom arbetsområdet.
 • Kassera använda kylvätska ansvarsfullt genom att ta den till en lokal samling centrum.


 • Relaterade artiklar


  hur du justerar kopplingen i en Mitsubishi Galant
  hur man gör enkla bilunderhåll för din säkerhet
  hur man konserverar, spara gas bränsle med din befintliga bil
  hur man roterar däck i en Mercury Cougar
  hur man kan stoppa bensin tjuvar
  hur man byter batteri i en Oldsmobile Alero
  hur man roterar däck på en Honda CR-V
  hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Cheva lavin
  hur man återställer byta olja ljus 1994 impala och kapris
  hur däcken - och var inte för att ställa dina däck