hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en GMC Sierra

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en GMC Sierra

Inklusive en regelbunden underhållsplan håller en GMC Sierra körs längre, vilket sparar pengar. Kontrollera kylvätskan slangar på våren och hösten och byt slangar minst vart fjärde år. Kontrollera om extra slangar på modeller som inkluderar tunga bogsering paket. Kontrollera slangstorlekar genom att kontrollera GMC Sierra instruktionsboken

Du behöver:
Catch kan
. Skruvmejsel.
Tång.
Kniv.


1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen. Ta bort fläkt kåpan som täcker kylaren genom att lossa fyra clips överst i panelen. Ta bort kylarlocket och placera en hake kan under kylaren avtappningspluggen. Släpp nog kylvätska att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Lossa klämmorna på slutet av slangarna med en tång eller nötter föraren. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra och vrid på slangen tills det står klart för montering. Använd en kniv för att skära svårt slangar och dra slangen från nippeln.
3.
Förbered den nya slangen genom att doppa ändarna i ren kylarvätska och placera klämmor över ändarna. Tryck slangen slutar på beslag. Vrid slangen runt om en av beslag är svår att komma över bröstvårtan.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller en nöt förare och fyll rotator med kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta GMC Sierra. Leta efter läckor runt slangen och lägg kylvätska vid behov efter att radiatorn har cirkulerat.

Tips och varningar


 • Återanvändning kylvätska som är mindre än två år och frisk .
 • Förvara alltid används kylvätska i slutna behållare och hålla utom räckhåll för husdjur och andra djur. Kylvätskan är mycket giftigt. Städa upp några droppar och spill i arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett horn i en Cadillac Escalade
  Hur man sköter om krom i bilhandlare
  hur man återställer lätt byta olja på Chevrolet 2500 diesel pickup
  hur du håller din rvs avgift främre bugg
  hur man byter vindrutetorkare i en Chrysler Sebring
  hur du får ut mesta körsträcka ur bilen
  hur man byter batteri i en Mitsubishi 3000GT
  hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Focus
  hur man inspektera däck i en Honda CR-V
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en VW Passat