hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Taurus

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Taurus

En del av regelbundet underhåll rutin för en Ford Taurus är att kontrollera hälsan hos kylvätskeslangarna under våren och hösten. Byt ut slangar som är fyra år eller visar tecken på slitage såsom sprickbildning. Byta kylning slangar på en Ford Taurus tar grundläggande verktyg och ca 30 minuter. Den SHO modell av Taurus kräver metallförstärkta slangar för korrekt ersättning

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Catch kan.
Skruvmejsel.
Tång.
Kniv.


1.
Börja med en svalnat motorn och ta bort kylarlocket. Använda fästena sitter bakom framhjulen, lyft bilen och satte den på pallbockar. Placera en hink eller fånga kan under oljepluggen och släpp nog kylvätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Lossa fjädern klämmor med en tång eller en mutter drivrutin för skruvklämmorna. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra och vrid slangen tills den släpper från bröstvårtan. Använd en kniv för att skära svårt slangar och skala bort det montering.
3.
Doppa varje ände av ny slang i ren kylvätska för att smörja insidan. Skjut klämmor över ändarna och tryck slangen på beslag. Vänd slangen runt om det är svårt att få komma ut på bröstvårtan, eftersom slangen kan vara en annan intern storlek i varje ände.
4.
Fyll kylaren med kylarvätska och ersätta radiatorn keps. Starta Ford Taurus och leta efter läckage kring slangen slutar. Öka mängden kylmedel i systemet om det behövs.

Tips och varningar


 • alltid skyddsglasögon när du arbetar med kylsystemet.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör tråd hjul
  hur man kan bli av hund lukt i en bil
  hur man byter batteri i en Mazda6
  hur man roterar däck på en Subaru Outback
  hur rinna motorolja från en bil
  hur till låsa upp din bil från miles away
  hur man installerar en ny bil batteri
  Hur man använder en krympande teknik för Färgtoning
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i intrepid dodge
  rensar dimmigt strålkastarna täcker