hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford F-serie

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford F-serie

Underhålla kylsystemet på den karga Ford F-serie lastbil kräver våren och hösten inspektioner av kyla slangar. Ändra kyla slangarna vart fjärde år för att undanröja inre slitage problem. Ford F-Series lastbil har massor av utrymme i motorrummet för enkel åtkomst till slangar uppifrån och nedifrån

Du behöver:. .
Catch kan
Skruvmejsel.
Tång.
Kniv.


1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Leta reda på radiatorn avtappningspluggen och spetsar en hink eller fånga kan under den. Släpp nog kylmedel till att få eller inga läckor när du tar bort slangarna.
2.
Lossa kylvätska slangklämmorna med tång eller använda en mutter förare på skruvklämmorna. Dra slangen från kopplingen, vrid om det behövs. Använd en kniv för att skära svårt slangar och skal bort den från bröstvårtan.
3.
Doppa den nya slangen i kylvätska för att underlätta installationen och skjut klämmor över ändarna. Tryck den nya slangen på beslag. Swap upphör om slangen är för tight på en montering som slangen kan vara riktningsgivande.
4.
Stäng avtappningspluggen vid behov och byt kylarlocket på Ford F-serie. Starta bilen och leta efter läckor runt beslag. Lägg kylvätska om det behövs när systemet cirkulerar.

Tips och varningar


 • Kraftig bogsering paket inkluderar en uppgraderad kylsystem. Leta efter en extra kylning slang vid byte av primära slangarna.


 • Relaterade artiklar


  hur man underhåller en Kapell
  hur man byter batteri i en Lincoln Navigator
  hur man fixar en motor kylvätska läcka
  hur du ändrar din egen motorolja
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en Ford Mustang
  hur man akta överföring garanti bedrägerier
  hur man bibehåller rätt däcktryck i bilen
  hur tina upp en vindruta
  hur man kan kontrollera kylvätska nivå
  hur man roterar däck på en Plymouth Voyager