hur man byter olja i en Ford Focus

hur man byter olja i en Ford Focus

Ford Focus tar olja med viskositet 5W-30 eller 10W-30. Att byta olja behöver du 4 1 /2 qt. ny olja, en 13-mm nyckel för avtappningspluggen och en 3-tums oljefilternyckel. Byta olja var 6 månader för ordinarie landsvägskörning, eller var 3 månader för stop-and-go-körning

Du behöver:.
Domkraft
. Pallbockar eller ramper.
Oljetråget.
13-mm hylsnyckel.
3-tums oljefilternyckel.
Rengöringsdukar.
Oljefilter.
Olja.

Förbered ditt fokus för ett oljebyte


1.
Lyft Ford Focus med en domkraft och sedan placera bilen på pallbockar. Om du inte har pallbockar, köra bilen på en uppsättning hjul ramper.
2.
Pop huven och ta bort oljestickan och oljepåfyllningslock. Dessa komponenter är oftast nära motorn, med mätstickan har en gul handtag.
3.
Samla en olja droppskålen, 13-mm hylsnyckel, 3-tums oljefilternyckel, rengöring dukar och ett nytt oljefilter. Skjut under ditt fokus.

Byta olja


1.
Leta upp oljefilter och avtappningspluggen under din Ford Focus. Oljeavtappningspluggen är nära motorblocket, med filtret rätt närheten.
2.
Ta bort oljepluggen med 13-mm skiftnyckel. Dra ur kontakten ur snabbt och låt oljan rinna av i 10 till 15 minuter. Kontrollera packningen och trådar för skador. Byt ut dessa komponenter vid behov.
3.
Ta bort oljefiltret med en 3-tums oljefilternyckel. Dumpa den gamla oljan i oljan droppskålen och sätta på den nya oljefiltret. Dra åt oljefiltret för hand, och sedan ersätta oljeavtappningspluggen med nyckel. Torka bort överflödig olja.
4.
Öppna motorhuven och tillsätt olja. Slå på motorn och kontrollera mätaren oljetryck för att se den stiger. Om den inte stänga av bilens bort snabbt och tillsätt mer olja.
5.
Sänk Ford Focus och stäng av motorn. Ta en olja läsning på mätstickan. Om oljenivån är inte full, tillsätt lite mer olja.

Tips och varningar


 • Lägg den använda oljan i gamla plastbehållare och ta den till en Biltema eller bensinstation. De flesta av dessa platser har containrar olja förfogande för kunderna.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan återställa plast ljus linser på en bil
  hur man roterar däck på en Mitsubishi Eclipse
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Hyundai Santa Fe
  hur man kan kontrollera en bils bromsvätska
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i ett Mercury Cougar
  hur kontrollerna av bromsvätska på en Chevrolet lumen
  hur ändrar termostaten i en Jeep Grand Cherokee
  hur man byter torkarbladen på en chevy corvette
  hur du undviker bilbatteriet korrosion med vaselin
  hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda CR-V