hur man byter olja i en Dodge Caravan

hur man byter olja i en Dodge Caravan

Byta olja i en Dodge Caravan kräver en oljefilternyckel och skiftnyckel för att slutföra oljebyte. Caravan har stickan och Oljepåfyllningslock fram och centrum på den minivan, vilket gör detta fordon ett av de lättaste att kontrollera och fylla. Tillverkaren rekommendation om ett oljebyte är alla 7. 500 miles för regelbunden körning, eller 3. 000 miles för stop-and-go-körning typ

Förbered din husvagn för ett oljebyte


1.
Lyft din Dodge Caravan med en domkraft och placera sedan minibuss på pallbockar. Om du inte har pallbockar, kör van på en uppsättning hjul ramper. Pop huven och ta bort oljestickan och oljepåfyllningslock. Samla en olja droppskålen, hylsnyckel, oljefilternyckel, trasor och en ny oljefilter. Skjut under din husvagn.
2.
Leta upp oljefilter och avtappningspluggen på undersidan av Caravan. Oljeavtappningspluggen är nära framsidan av motorblocket, med filter rakt framför oljetråget.
3.
Ta bort oljepluggen med hylsnyckel. Dra ur kontakten ur snabbt och låt oljan rinna av i 10 till 15 minuter. Kontrollera packningen och trådar för skador.
4.
Ta av oljefiltret med hjälp av en bandad oljefilternyckel. Dumpa den gamla oljan i oljan droppskålen och sätta på den nya oljefiltret. Dra åt oljefiltret för hand, och sedan ersätta oljeavtappningspluggen med nyckel. Torka bort överflödig olja.
5.
Öppna motorhuven och tillsätt olja. Slå på motorn och kontrollera mätaren oljetryck för att se den stiger. Om den inte stänga av bilens bort snabbt och tillsätt mer olja.
6.
Sänk Dodge Caravan och stäng av motorn. Ta en olja läsning på mätstickan. Om oljenivån är inte full, tillsätt lite mer olja.

Tips och varningar


 • Lägg den använda oljan i gamla plastbehållare och ta den till en Biltema eller bensinstation. De flesta av dessa platser har containrar olja förfogande för kunderna.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar en bils avgasrör
  hur man reglue en liner biltaket
  hur att värma upp eller kyla av din bil säkert
  hur man byter batteri i en Ford Focus
  hur man byter batteri i en Mitsubishi Galant
  hur du ändrar bromsbelägg och rotorer på en PT Cruiser
  hur man kör en bil i två hundra tusen miles
  hur man rengör din bil interiör snabbt
  hur man förbereder för en natt på remsan med pappas T-bird
  hur man byter batteri i en Chevy Cobalt