hur man byter olja i en Cheva Silverado

hur man byter olja i en Cheva Silverado

Byt olja på en Cheva Silverado som du skulle för de flesta Chevy modeller. Använd en 6-punkt hylsnyckel för olje-plugg, och en typisk banded oljefilternyckel för filtret. Rekommenderad viskositet är 5W-30 eller 10W-30
1.
Lyft din Chevy Silverado med en domkraft och sedan placera lastbilen på pallbockar. Om du inte har pallbockar, kör lastbil på en uppsättning hjul ramper.
2.
Pop huven och ta bort oljestickan och oljepåfyllningslock. I en Silverado är oljestickan till vänster om motorn och har en gul handtag. Oljan tanklocket är på rätt diagonal på oljestickan.
3.
Samla en olja droppskålen, hylsnyckel, oljefilternyckel, trasor och en ny oljefilter. Skjut under ditt Silverado.
4.
Leta upp oljefilter och avtappningspluggen under lastbilen. Oljeavtappningspluggen är nära botten av motorblocket och på Silverado, är filtret på vänster avtappningspluggen.
5.
Ta bort oljepluggen med hylsnyckel. Dra ur kontakten ur snabbt och låt oljan rinna av i 10 till 15 minuter. Kontrollera packningen och trådar för skador.
6.
Ta bort oljefiltret med en bandad oljefilternyckel. Dumpa den gamla oljan i oljan droppskålen och sätta på den nya oljefiltret. Dra åt oljefiltret för hand, och sedan ersätta oljeavtappningspluggen med nyckel.
7.
Öppna motorhuven och tillsätt olja. Slå på motorn och kontrollera mätaren oljetryck för att se den stiger. Om den inte stänga av bilens bort snabbt och tillsätt mer olja.
8.
Sänk Chevy Silverado och stäng av motorn. Ta en olja läsning på mätstickan. Om oljenivån är inte full, tillsätt lite mer olja.


Relaterade artiklar


hur du lägger till automatisk transaxel vätska till en Chevrolet lumen
Hur man beställer custom bättringsfärg
hur man kontrollerar lufttrycket i däcken
hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Cheva lavin
hur man sparar pengar på gas pump
hur man byter torkarbladen på en Nissan Maxima
hur man byter vindruta torkare
hur man kontrollerar lufttrycket i drivhjulen i bilen
hur man lyfter bilen med domkraft
hur du ställer in en bil system CTV inspelning