hur man byter olja för automatiska växellådor i en Dodge Caravan

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Dodge Caravan

Om du kör Dodge Caravan under mycket svåra förhållanden, så ska du ändra den automatiska transmissionsolja varje 15. 000 miles. Men behöver du inte ändra den vätska som ofta om bilen varar endast genomsnittliga körförhållanden. Kontrollera att du bruksanvisningen att bekräfta underhållsplanen

Töm Transmission Fluid och byt filter


1.
Höj, support och bilen på pallbockar eller ramper. Lägg en avtappningskärl som rymmer minst 4 liter vätska under överföringen.
2.
Anställa en hylsnyckel att ta bort fästskruvar på vätskan pan, förutom de två i vardera änden. Lossa de två skruvarna på den nedre delen av pannan. Dra försiktigt ned på kanten på formen så att den separerar från överföringen fallet. Låt vätskan rinna. Du kanske måste trycka på pannan med en gummiklubba för att separera kastrullen från fallet.
3.
Ta bort de fyra sista bultarna och pannan när vätskan är klar dränering. Lossa skruvarna lite i taget, vilket gör att kvarvarande vätska rinna. Rengör pannan och magneten på insidan.
4.
Skrapa gammal tätningsmassa från pannan fläns med en lämplig skrapa verktyg. Gör samma sak på parning yta överföring fallet.
5.
Ta bort de två skruvarna som håller filtret på överföring med en T25 Torx lite och ta bort filtret. Titta efter gummi filter eller O-ring mellan filtret och ventilhuset och ta bort den.
6.
Installera en ny transmissionsolja filter och packning. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt skruvarna till 40 tum pounds.
7.
Applicera en tunn, 1 /8 tum sträng av RTV tätningsmassa på flänsen av vätskan pannan. Ersätta den vätska pannan på transmissionen och dra åt skruvarna till 165 tum pounds med en momentnyckel. Returnera van till marken.

Ersätta de nya Transmission Fluid


1.
Häll 4 liter ATF plus 3 Typ 7. 176 vätska in i påfyllningsröret hjälp av en tratt . Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut eller två. Dra åt parkeringsbromsen och färdbroms. För växelväljaren genom växlarna och stannar vid "Park" eller "neutral. "
2.
Lägg tillräckligt med vätska så att nivån till 1 /8 tum under" Lägg till "indikator, om det behövs. Låt van löpa under ytterligare 10 till 20 minuter så att motor och växellåda att nå en normal arbetstemperatur.
3.
Kontrollera vätskenivån igen för att se den nådde "Hot"-indikatorn på mätstickan. Lägg till fler vätska vid behov och byt oljestickan i påfyllningsröret. Stäng av motorn.


Relaterade artiklar


hur man dra åt eller byta kylvätskeslangarna i en Jeep Grand Cherokee
hur man byter ett tändningslås
hur man byter torkarbladen på en Ford F-serie
hur du tar bort en frusen torkarblad ordentligt
hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford F-serie
hur du kontrollerar och fylla på batteriet elektrolyten i en Nissan Sentra
hur man kan bli av bil klistermärken
hur man demonterar en torkarblad
hur man reparera skador billack
hur du testar din chocker