hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chrysler Town & Country

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chrysler Town & Country

Om du kör Chrysler Town Country under mycket svåra förhållanden, så ska du ändra den automatiska transmissionsolja varje 15. 000 miles. Annars behöver du inte ändra den så ofta. Kontrollera instruktionsboken för att bekräfta det rekommenderade underhållsplan

Töm Transmission Fluid och byt filter


1 .
Höj van på ramper eller pallbockar. Se till att det är nivån. Placera en avtappningskärl som rymmer minst 4 liter vätska under överföringen.
2.
Använd en hylsnyckel att ta bort vätskan pannan fästskruvar utom de två i vardera änden. Lossa de två bultarna som på den nedre delen av pannan. Dra försiktigt ned på den kanten så att vätskan kan rinna ut. Du kanske måste trycka på pannan med en gummiklubba för att separera kastrullen från sändningen fallet.
3.
Ta bort de återstående bultarna och pannan när vätskan är klar dränering. Lossa skruvarna lite i taget så de återstående vätskan kan rinna av. Rengör pannan och magneten inuti.
4.
Rengör det gamla kittet fläns pannan med ett skrapande verktyg. Gör samma sak på parning yta överföring fallet.
5.
Ta bort de två skruvarna som håller filtret på överföring med en T25 Torx lite och ta bort filtret. Ta bort packningen eller O-ring mellan filtret och ventilen.
6.
Installera en ny transmissionsolja filter och packning. Dra åt skruvarna med 40 tums pounds med en momentnyckel.
7.
Applicera en tunn, 1 /8 tum sträng av RTV tätningsmassa på flänsen av vätskan pannan. Ersätta den vätska pannan på transmissionen och dra åt skruvarna till 165-tums pounds med en momentnyckel. Returnera Town Country till marken.

Ersätta de nya Transmission Fluid


1.
Häll 4 liter av ATF plus 3 Typ 7. 176 vätska in i påfyllningsröret, hjälp av en tratt. Starta motorn och låt den gå på tomgång i en minut eller två. Tillämpa både parkeringsbromsen och färdbromsen och föra växelväljaren genom växlarna förrän du slutar på "Park" eller "neutral".
2.
Lägg tillräckligt med vätska så att nivån till 1 /8 tum under "Lägg till" indikator. Låt van löpa under ytterligare 10 till 20 minuter så att motor och växellåda för att nå rätt arbetstemperatur.
3.
Kontrollera vätskenivån igen för att se den nådde "Hot"-indikatorn på mätstickan. Lägg till mer vätska om det behövs. Byt ut oljestickan i påfyllningsröret och stäng av motorn.


Relaterade artiklar


hur man kontrollerar lufttrycket i däcken
hur man rengör din bil interiör snabbt
hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Focus
hur man byter en vindrutespolarvätska flaska
hur man tar hand om bilbatterier
hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Kia Spectra
hur få fart på en bil
hur man rengör en bil stötfångare före målning
hur du justerar kopplingen i en Nissan Maxima
hur du kontrollerar terminaler i bilen