hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chrysler Sebring

hur man byter olja för automatiska växellådor i en Chrysler Sebring

Om du kör Chrysler Sebring under normala körförhållanden, bör du ändra den automatiska transmissionsolja var 30. 000 miles. Men om du kör bilen under mycket svåra förhållanden, såsom i extrema temperaturer, över kuperad terräng eller i stop-and-go-trafik, ändra vätska varje 15. 000 miles

Du behöver:.
Mopar RTV tätningsmedel.
Hylsnyckel.
Ny transmissionsolja.

Ta bort

Transmission Fluid och byt filter


1.
Kör Sebring ca 10 miles för att värma upp transmissionsolja. Höj och stöd bilen med ramper eller pallbockar. Se till att bilen är nivån. Placera en avtappningskärl under sändningen. Om det finns ett stänk sköld om överföring pannan, ta bort den genom att dra ner på fästelement.
2.
Lossa fästskruvar om utlämnande pannan med en hylsnyckel. Använd inte skada pannan, överföring eller bultar. Knacka försiktigt på pannan löst med en gummihammare.
3.
Låt pannan för att hänga ner lagom så att vätskan kan rinna ut i din tråget. Det borde komma ut längs ena sidan av överföringen pannan där den möter överföringen i sig.
4.
Slutför avlägsna fästskruvar och ta pannan från transmissionen. Ta bort den gamla fogmassan med en skrapning verktyg. Rengör de ytor på pannan och transmission där tätningsmedlet var.
5.
Ta bort transmissionsolja filter. Du kanske tycker att det är nödvändigt att ta bort skruvar eller clips för att få filtret avstängd. Installera ett nytt filter och en O-ring packning på ventilhuset.
6.
Rengör oljetråget och magneten inuti. Du kan använda ett lämpligt lösningsmedel och luddfri trasa. Skölj dem ordentligt och låta dem lufttorka. Kom ihåg att sätta magneten i dess ursprungliga plats.

Installera Transmission Pan den nya växellådan Fluid


1.
Applicera en tunn, 1 /8 tum sträng med Mopar RTV tätningsmedel längs kanten av överföringen pannan. Byt ut pannan och använd en skiftnyckel för att säkra det med fästskruvar. Sänk Sebring.
2.
Häll 4 liter av Mopar? ATF Plus tre typ 7176 i mätstickan Påfyllningsröret med hjälp av en tratt. Om vätskan inte är tillgänglig, använd Mopar Dexron III olja för automatiska växellådor eller motsvarande. Starta motorn och låt den gå på tomgång under en eller två minuter. För växelväljaren genom varje växel, som slutar på "Park" eller "neutral".
3.
Kontrollera vätskenivån. Om det behövs, tillsätt bara tillräckligt med vätska så att nivån cirka 1 /8 tum under "Lägg till" märket.
4.
Låt motorn gå tillräckligt länge för att få transmissionsolja upp normal arbetstemperatur. Kontrollera vätskenivån igen. Det bör under de "heta" sortiment. Om det inte är, tillsätt tillräckligt med vätska att komma till rätt nivå. När vätskenivån är korrekt, byt oljestickan fullt ut i de fylla röret och stäng av motorn.


Relaterade artiklar


hur man värma upp en bil
hur man kontrollerar lufttrycket i däcken
hur man spola kylaren i en dodge ram
hur man kan bli av limrester på en bil
hur man inspektera en kompressor luftkonditionering
hur till fullo uppleva en touch gratis biltvätt
hur du tar bort ett bildäck
hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Mustang
hur man byter batteri i en Jeep Grand Cherokee
hur man rengör bilen med hem ingredienser