hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Passat

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Passat

Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din VW Passat mer effektivt. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar din slang och klämmor gång var 3 månader. VW Passat kylarslangar skiljer sig mycket, även inom samma årsmodell. För att få rätt del, ta din gamla kylarslang med dig för att köpa ett nytt
1.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar någon av dessa metoder, byta ut slangen omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt kan se delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att kontrollera att slangarna känna företaget, inte mjuk eller smidig. Om slangarna är mjuk, ersätta dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur känns det. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, det är en uppgift det är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kolla slutet på varje slang för att säkerställa det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du VW Passat, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du orsaka en tår eller slita i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren så Du kan se om det finns någon läcka. Låt VW Passat kör i ungefär fem minuter och sedan inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Använd dina händer för att köra ner slangen för att känna efter källan till fukt. Byt att slang och klämma.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilens motor är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din VW Passat alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång.
 • Inspektera bränsleslangen i 1993 VW Passat. Det var hem pga en tendens att krympa utöver sin klämma, vilket skapar en läcker bränsle. Kontakta din återförsäljare för mer information.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter batteri i en Toyota Camry
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Pathfinder
  hur man rengör bildäck
  hur ändrar bromsbelägg i bilen
  hur du tar bort ytlig rost från krom
  hur man spola kylaren i en toyota tundra
  hur man roterar däck på en Plymouth neon
  hur man bestämma storleken på bilens däck
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Lincoln Navigator
  hur man förbereder en yta för att ersätta en skadad stud lug nut