hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Jetta

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Jetta

Utföra grundläggande underhåll, som att kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckor, kommer att hjälpa din VW Jetta köra mer effektivt, oavsett vilket år din bil är. Kontrollera slangar och klämmor gång var 3 till 6 månader för att undvika fel
1.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar några, byt slangen omedelbart. Torka bort fett före Kontrollera dina slangar och klämmor så att du enkelt kan se delarna.
3.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuk eller böjligt. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande.
4.
Squeeze varje slang i båda ändar och uppmärksamma hur det känns. Om du kan känna upphöjningar när du nypa ändarna på slangen, som är en indikation det är inte från insidan och behöver bytas.
5.
Kolla slutet på varje slang för att säkerställa det är helt inkopplad och inte sakta glider gratis.
6.
Använd en skruvmejsel för trivsam upp klämmorna på slutet av varje slang. Beroende på det år du VW Jetta, behöver du en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att göra detta. Se till att klämman är ombonad men inte för hårt. Om du klämmorna för mycket, kan du skapa en tår eller reva i ytan på slangen.
7.
Starta bilen och flytta den till en plats som är torr och ren. Låt VW Jetta springa i ca 5 minuter, därefter inspektera underlaget. Om du ser flytande, har du en läcka.
8.
Kontrollera slangar och klämmor igen, om nödvändigt, för att se om du kan avgöra var läckan kommer ifrån. Känn på slangarna för att hitta källan till fukt. Byt ut den defekta slang och klämmor.

Tips och varningar


 • Kontrollera slangar och klämmor för slitage när bilen är kall.
 • När du byter ut alla slangar i din VW Jetta alltid tillbaka klämmorna som håller den på samma gång. Ta slangen och klämmor med dig så att du kan köpa rätt reservdelar.
 • Ägna särskild uppmärksamhet åt de främre bromsslangar på 1990 VW Jetta, som de var påpekas.
 • Take din 1989 till 1992 VW Jetta till din återförsäljare för att få bränsleslangen kontrolleras. Det var ett återkallande eftersom bränsleslangen krymper utöver området för klämman, vilket ger en läcker bränsle.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en GMC Sierra
  hur man håller fukt ur en bil mugghållare
  hur man spåra användningen av gas för din bil
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Dodge Durango
  hur ändrar vätskan Vindrutespolare i en VW Beetle
  hur man kan kontrollera bilen vätska differential fram
  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Hyundai Sonata
  hur man underhåller en balsam bil luft
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Honda Accord
  hur man byter batteri i en Hyundai Santa Fe