hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Beetle

hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Beetle

Kontrollera dina slangar och klämmor för slitage och läckage kommer att hjälpa din VW Beetle utföra mer effektivt. De flesta mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor var tredje månad. Den från 1998 till 2005 kylarslangen för VW Beetle är skiljer sig från andra modeller. Ta din kylarslang med dig för att köpa ett nytt så att du vet det passar
1.
Flytta VW Beetle till en väl upplyst område där du lätt kan se och nå motorrummet. Låt fordonet svalna innan du inspekterar slangar och klämmor så att du inte bränner dig själv.
2.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från radiatorn till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
3.
Använd dina händer för att köra fulla längden på varje slang. Var uppmärksam på hur slangen känns: det bör vara fast, inte mjuk eller smidig. Om du känner mjukhet eller kan lätt nypa slangen med lite ge, måste du ersätta den.
4.
Nyp slutet av varje slang och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
5.
Torka varje slang med en ren vit trasa för att avlägsna fett och olja så att du kan inspektera sina ytor. Leta efter små sprickor och tårar. Byt ut alla slangar som har sådana brister i dem.
6.
Titta på varje klämma och se till att de sitter stadigt och säkert håller slangarna på plats utan att klämma den. Använd en skruvmejsel för att dra åt eller lossa vid behov.
7.
Dra VW Beetle i ett rent, torrt och låt den gå ca 5 minuter. Inspektera området under fordonet för att upptäcka eventuella läckage.
8.
Reinspect slangarna för fukt eller något tecken på läckage vid klämmorna. Justera eller byt de delar detta.

Tips och varningar


 • Varje gång du byter en slang i din VW Beetle, ersätta de klämmor som säkrar att slangen vid samma gången.
 • Ta slangar och klämmor med dig för att köpa ersättare så att du kan köpa exakt delar du behöver.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en VW Jetta
  hur man sand bilen stötfångare
  hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Plymouth Voyager
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Camry
  Hur berätta om din växellåda gick ut
  Hur man beställer custom bättringsfärg
  hur man kan förebygga en motor överhettning
  hur du ändrar bromsbelägg och rotorer på en PT Cruiser
  hur man roterar däck på en Subaru Outback
  hur man kan förhindra din bil fönster immar.