hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en toyota tundra

hur man leta efter förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en toyota tundra

Kontrollera dina slangar och klämmor för skador och läckage kommer att hjälpa din Toyota Tundra köra mer effektivt, oavsett vilket år din lastbil är. Mekanik rekommenderar att du kontrollerar dina slangar och klämmor gång var 3 månader för att undvika misslyckanden. Om du hittar några defekta delar, ta dem med dig till Biltema för att hitta rätt ersättare
1.
Hitta de övre och undre kylarslangar, som går från kylaren till motorn och från kylaren till grenröret. Kylslangen körs från kylaren till din insugningsrör. Värmaren slangar löper från kylaren till baksidan av motorblocket, gör som slangar bifogas insugningsröret.
2.
Inspektera varje slang för sprickor, frisions eller små tårar. Om du hittar någon, ersätta slang omedelbart. Du kan behöva använda en trasa för att torka slangar och klämmor fri från fett så att du kan se dem bättre.
3.
Nyp i slutet av varje slang i din Toyota Tundra och försöka känna åsar eller mellanrum inuti. Om du känner gropar eller åsar, att slangen inte från insidan och behöver bytas.
4.
Kör ner händerna i slangarna för att se de känner fasta, inte mjuka eller smidig. Om slangarna är mjuk, byt ut dem för att förhindra ett misslyckande. Slangarna av en Toyota Tundra ska alltid känna sig fast.
5.
Titta på ändarna av slangarna för att se till att de är ordentligt på plats. Kontrollera klämmorna samtidigt se till att de håller slangen på plats utan att klämma den, vilket kan orsaka riva och läckor. Justera klämmorna med en skruvmejsel.
6.
Flytta Toyota Tundra till en ren och torr plats och låt den gå i flera minuter. Kontrollera under lastbilen för tecken på läckage. Gör eventuella justeringar måste du stoppa läckor.

Tips och varningar


 • Kontrollera din lastbil slangar och klämmor när motorrummet är sval.
 • alltid tillbaka klämmorna när du byter en slang i din Toyota Tundra.


 • Relaterade artiklar


  hur du fyller i vätskan Vindrutespolare i en Pontiac Bonneville
  hur man roterar däck på en Cheva Silverado
  hur man kan återställa plast ljus linser på en bil
  hur man byter vindrutetorkare i en Cadillac Escalade
  hur man byter batteri i en Oldsmobile Alero
  hur ta hand om en bil på sommaren
  hur man byter en fläktrem på en 1989 chevy nyck klassiker
  hur man kan få mpg även i staden!
  hur man roterar däck på en Chrysler Sebring
  hur man byter kupéfilter i en PT Cruiser