hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en dodge ram

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en dodge ram

Rutinunderhåll är en del av att äga ett fordon och Dodge Ram är inte annorlunda. Kylning slangar på Dodge Ram kräva att man ändrar efter fyra år eller vid första tecken på slitage. Modeller byggda efter 1999 använda plastpluggar pyskranen avlopp, så använd inte skada gängorna

Du behöver:. .
Catch kan
Skruvmejsel.
Tång.
Kniv.


1.
Se till att lastbilen har svalnat under en hel timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Vissa modeller av Dodge Ram har en svepning Övertäckning, ta bort den genom att lossa tre skruvar tvärs över framsidan av panelen.
2.
Placera en hink eller fånga kan under kylaren avtappningspluggen och släppa tillräckligt kylmedel från systemet för att säkerställa att det inte kan rinna ut från slangen när de tas bort. Lossa klämmorna med en tång eller en mutter förare och skjut dem till mitten av slangen.
3.
Dra i ändarna på slangen utan kopplingen genom att vrida tillbaka och tillbaka. Skär svårt slangar med en kniv och skala slangen från beslaget.
4.
Smörj den nya slangen slutar med ren kylarvätska och placera klämmor över slangen. Skjut slangen över ändarna på bröstvårtan. Om den ena änden är svårt att få på, vrid slangen runt, som vardera änden kan vara en något annorlunda inre diameter.
5.
Kläm slangen genom att dra åt med mutter förare eller nära en fjäderklämma med en tång. Fyll kylaren med kylarvätska, byta kylarlocket och svepning. Vrid Dodge Ram på och lägga kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • alltid kontrollera bruksanvisning så att du får den rekommenderade kylning slangdimension.
 • Lämna aldrig öppna behållare av kylvätska liggande. Kylvätskan är giftigt för husdjur. Rengör spill runt arbetsområdet snabbt.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort saltet fläckar från bilens matta
  hur du tar bort repor på en bil
  hur man roterar däck på en Pontiac Grand Prix
  hur man byter bil dörrlås
  hur man rengör din motorrummet
  hur du tar bort röran i en bil
  hur man kan kontrollera en bils kylare vätska
  hur till check kulleder
  hur man spola vätska servostyrning
  hur man roterar däck på en Hyundai Sonata