hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Focus

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Ford Focus

Inspektion av kylvätskeslangarna om Ford Focus på våren och hösten håller en chans till ett brott i linjen låg. Små motorer köras med högre temperaturer och kan dra stor nytta av uppgraderade kylsystemet delar i synnerhet i extrem värme miljöer
1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Hissa upp främre delen av Focus vid fästpunkten direkt bakom framhjulen och placera bilen på pallbockar. Leta reda på radiatorn avtappningspluggen och placera en hink eller fånga kan under den. Släpp tillräckligt kylvätska från systemet för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Använd tång eller en mutter förare att lossa på kylning slangklämmor och dra dem till mitten av slangen. Vrid och dra slangen tills det, är fri från bröstvårtan. Klipp slangarna, som inte enkelt flytta med kniv och skal slangen från kopplingen.
3.
Förbered den nya slangen genom att doppa ändarna i ren kylvätskan. Tryck slangen på nippeln. Vänd slangen runt om det är svårt att få på, eftersom den inre diameter på slangen kan vara olika i varje ände.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller mutter förare och fylla radiatorn med kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Ford Focus. Kontrollera om läckage runt slangar och toppen på radiatorerna kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • Återanvändning kylvätska som är mindre än två år och frisk.
 • kylvätska är dödlig för husdjur som attraheras av dess smak. Alltid förvara kylsmörjämne i förseglade containrar och rensa alla droppar eller spill från arbetet snabbt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter ett däck på en Polaris RANGER
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Subaru Outback
  hur man byter stötdämpare
  hur man förbereder en yta för att ersätta en skadad stud lug nut
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Chevy Camaro
  hur man kan kontrollera för oljeläckage i motorn
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Ford Mustang
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Toyota Tacoma
  hur man gör naturligt bilvax
  hur ändrar luftfiltret i en 2000 VW Jetta