hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Dodge Caravan

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Dodge Caravan

Det är viktigt att kontrollera hälsan hos kylvätskeslangarna på en Dodge Caravan minst två gånger om året. Leta efter tecken på sprickor eller slitage och alltid byta slangar minst vart fjärde år. Byte av kyl slangarna på en Dodge Caravan tar grundläggande verktyg och ca 30 minuter
1.
Låt motorn svalna en timme efter körningen och sedan ta bort kylarlocket och ställ den åt sidan. Placera en hink eller fånga kan under oljepluggen och släpp nog kylvätska för att minimera läckage när du tar bort slangarna.
2.
Använd tång för att lossa fjäderklämmor, eller en nöt drivrutin för skruv klämmor. Dra slangen från kopplingen, vrida om så behövs. Skär svårt slangar med en kniv och skala tillbaka slangen från nippeln.
3.
Ta den nya slangen och se till att det är samma längd, storlek och form av originalet. Doppa slangen slutar i rena kylvätska och halka klämmorna på. Tryck slangen på inredning och dra åt klämmorna med en tång eller nötter förare. Vänd slangen runt om det är svårt att få på, många slangar är lite olika storlekar på varje ände.
4.
Fyll kylaren med en 50/50 blandning av kylmedel och vatten. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Dodge Caravan. Leta efter läckor runt slangar och tillsätt kylvätska vid behov.

Tips och varningar


 • kylvätska är livsfarlig för husdjur som tycker det är tilltalande. Förvara alltid används kylvätska i en sluten behållare och städa droppar och spill från arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter batteri i en Jeep Grand Cherokee
  hur man gör en bil ser ut som en racerbil
  hur man inspektera bromsok bil bromsar
  hur man rengör vit fibrglass
  hur man spola kylaren i en VW Passat
  hur man byter olja i bilen
  hur man spola kylaren i en toyota tundra
  hur man byter batteri i en GMC Sierra
  hur man köper en skräddarsydd bil täcka
  hur man hittar en butik bil målning