hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chrysler Town & Country

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chrysler Town & Country

Kontrollera kylvätskan slangarna på Chrysler Town Country två gånger om året för slitage och sprickbildning. Byt kylvätskeslangarna minst vart fjärde år för att säkerställa Chrysler Town Country kyla systemet fungerar smidigt. Byta kylvätskeslangarna är ett enkelt projekt som kräver grundläggande verktyg och mindre än en timme
1.
Kyla motorn ner en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Leta reda på radiatorn avtappningspluggen längst ner till vänster och släpp nog kylvätska för att begränsa läckage när du tar bort slangen. Använd en fångst kan eller hink för att samla upp vätskan.
2.
Lossa slangklämmorna genom att låsa upp klämman med en tång eller en mutter förare på skruvklämmorna. Tryck klämmorna till mitten av slangen. Dra eller vrida slangändarna tills den är fri från bröstvårtan. Skiva svårt slangarna med en kniv och skala slangen bort från kopplingen.
3.
Doppa ändarna av den nya slangen i ren kylarvätska och placera klämmorna över varje ände. Tryck slangen på nippeln ordentligt. Byt slangändar om de är lösa eller svåra att komma in i beslaget. Slangar är sannolikt att endast monteras på.
4.
Fäst klämmorna med en mutter förare eller tång och fylla kylaren med kylarvätska. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Chrysler Town Country. Kontrollera att inga läckor och lägga kylmedel som krävs när systemet värms upp.

Tips och varningar


 • Förvaras kylvätska borta från husdjur, det är dödliga vid förtäring och mycket attraktiva för djuren.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Tacoma
  hur du ger din bil ett showroom glans
  hur man använder ett vattenlöst biltvätt
  hur man däckbyte utan muskler
  hur man byter batteri i en Ford Taurus
  hur man roterar däck på en Pontiac Grand Prix
  hur man kan förhindra vindrutan sprickor från att sprida sig
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Nissan Altima
  hur man gör en likströmsmotor snurra i motsatt
  hur man kan förebygga skeva skivor på din bil, lastbil eller motorcykel