hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chevy Impala

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chevy Impala

Byte av kylvätska slangarna på en Cheva Impala är ett enkelt projekt som kräver några grundläggande verktyg. Kontrollera kylvätskeslangarna två gånger per år och ersätta dem när tecken på slitage eller sprickor förekommer. Kontrollera Chevy Impala ägare manual för rätt kylslangen storlekar
1.
Låt Chevy Impala sitta kvar i minst en timme innan du utför underhåll. Jack bilen upp med hjälp av punkterna jack hissen direkt bakom framhjulet och ställa bilen på pallbockar. Placera en hink eller fånga kan under avtappningspluggen och ta bort tillräckligt kylvätska för att hålla vätska från att fly. Övre slangar behöver ta bort lite vätska, dock lägre slangar behöver kylaren dräneras.
2.
Släpp klämmorna med hjälp av tång på våren klämmor eller en mutter förare på skruvklämmorna. Skjut klämmor till mitten av slangen. Vrid och dra slangen så att det lossnar från bröstvårtan. Kapa slangen med en kniv om det är svårt att flytta.
3.
Skjut klämmor till mitten av den nya slangen och doppa båda ändar i ren kylvätska för att göra insättning lättare. Tryck slangen slutar på bröstvårtorna, vrid slangen runt om det inte går på lätt som många slangar använder något olika dimensioner i varje ände.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller en mutter drivrutin på Skruvstiftklämmorna, försiktigt så att inte för hårt eftersom skador på kontakten eller slangen är möjligt. Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla på radiator med en 50/50 blandning av kylvätska och vatten.
5.
Tillbaka kylarlocket och starta bilen. Kontrollera vätskenivån efter några minuter och tillsätt kylvätska vid behov.

tips och varningar


 • Husdjur lockas till kylmedlet, som är dödlig vid förtäring. Förvara alltid kylvätska i en sluten behållare och städa upp några droppar eller spill.
 • Aldrig
 • bort kylarlocket med motorn igång för att minimera risken för allvarliga brännskador.


 • Relaterade artiklar


  hur man fixar dimmigt strålkastare
  hur man byter torkarbladen på en Ford Mustang
  hur du justerar kopplingen i en ford explorer
  hur man kan förbättra mpg med rent bränsle injektorer
  hur man däckbyte utan muskler
  hur man spola kylaren i en geo metro
  hur man tillbaka en trasig stud från ett gängat hål
  hur man byter olja i en Toyota Camry
  hur man målar en bil interiör
  hur man kan jämföra syntetiska till standard motorolja