hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chevy Cobalt

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Chevy Cobalt

Kontrollera kylvätskan slangarna på en Cheva Cobalt två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten. Byte av kylvätskeslangarna på Chevy Cobalt tar ca 30 minuter och kräver grundläggande verktyg. Byt slangar vart fjärde år eller vid första tecken på slitage
1.
Kyla motorn i minst en timme efter körningen. Lyft bilen med domkraften poäng direkt bakom framhjulen och ställa bilen på pallbockar. Placera en samling kan eller hink under avtappningspluggen, som ligger på baksidan av oljetråget och ta bort tillräckligt kylvätska för att hålla vätska från att fly när du tar bort slangen. Övre slangar behöver väldigt lite kylvätska bort medan lägre slangar kräver tömning av kylaren helt.
2.
Använd tång för att öppna fjäderklämmor eller en mutter drivrutin för skruv klämmor. Skjut klämman ner slangen tills det öppnar bröstvårtan och tvinna eller dra tills slangen utgåvor. Kapa slangen med en kniv och skala bort den från anslutningen om inte dra bort lätt.
3.
Doppa slangen slutar i rena kylvätska och glida klämmorna över slangen slutar. Tryck slangen på bröstvårtorna. Vänd slangen runt om den inte passar på nippeln lätt. Många slangar finns olika storlekar på varje ände och passar bara på ett sätt.
4.
Dra åt klämmorna över bröstvårtan med en tång eller en mutter förare som tar hand inte för hårt och krossa anslutning. Fyll kylaren med kylarvätska och dra åt kylarlocket. Starta bilen och lägg kylvätska efter behov.

Tips och varningar


 • Förblandade kylvätska är tillgänglig för att spara tid.
 • kylvätska är extremt farligt för husdjur attraherad av sin smak och lukt. Placera alltid den gamla vätskan i en sluten behållare och städa upp alla dropp och spill.


 • Relaterade artiklar


  hur man ska behandla rengöra en topp jeep trasa
  Hur identifiera frågor däckbuller
  hur man kan hoppa starta en bil med ett hopp låda
  hur man gör en bil på obestämd tid
  hur man kan kontrollera lufttrycket i ett däck i en Cheva Silverado
  hur man gör med avfettningsmedel lösningsmedel
  hur man rengör en headliner
  hur man undviker en bil brand
  hur man observera nationella månad Bilvård
  hur man ändrar transmissionsolja på en 2002 chevy S-10