hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Cheva corvette

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Cheva corvette

Hålla din Chevy Corvette smidigt är en prioritet med kontroll och byte kylvätskeslangarna som en del av rutinen. Kontrollera kylvätskan slangarna på en Cheva Corvette två gånger om året och ersätta dem minst vart fjärde år. Modeller efter 1999 kan ha plast tömningstapparna som kräver extra försiktig när du tar
1.
Låt motorn svalna i minst en timme efter körningen. Lyft framsidan av Corvette med stöttning bilen upp och placera den på pallbockar. Placera en hink eller fånga kan under kylaren dräneras och släpp nog kylvätska som håller slangen från att läcka när de tas bort. Övre slangarna kräver lite att ta bort medan lägre slangarna kräver tömning av kylaren.
2.
Lossa slangklämmorna med tänger för fjäderklämmor eller en nöt drivrutin för skruv klämmor. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra och vrid slangen tills det klarnar bröstvårtan. Klipp svårt att vika slangar med kniv och skala ände bort från anslutningen.
3.
Placera klämmorna på ändarna av den nya slangen och doppa slangen slutar i rena kylvätskan. Skjut ändarna på nippeln med företaget, direkt tryck. Vänd slangen runt om den inte glider på lätt, slangar har ofta olika diameter i varje ände.
4.
Fäst klämmorna på nippeln avslutas med tång eller en mutter förare som noga med att inte över dra åt klämman och skada slangen. Fyll kylaren med en 50/50 kylvätska /vatten blanda och byta kylarlocket.
5.
Starta bilen och kontrollera tätheten under huven. Lägg kylvätska vid behov som motorn börjar cirkulera vätskan.

Tips och varningar


 • kylvätskan är dödlig vid förtäring av husdjur lockas till smak och lukt. Håll kylvätska i förseglade containrar och städa upp några droppar eller spill från arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man läser oljestickan i en Chevy Camaro
  hur reparera ett punkterat däck
  hur du tar bort däck och bromstrumman
  hur man kan förebygga en motor överhettning
  hur du lägger kylvätska till radiator på en 1996 Chevrolet lumen sedan
  hur man roterar däck på en kvicksilver bybo
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Kia Spectra
  hur man roterar däck i en ford explorer
  hur man spola kylaren i en Mazda6
  hur färgton med lyft-och pull-metoden