hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Cheva Silverado

hur man dra åt eller byta kylvätska slangar i en Cheva Silverado

Chevy Silverado lastbilar är tåliga, men rutinunderhåll krävs fortfarande. Kontroll av kylvätskeslangarna två gånger per år ger jämn drift av kylsystem. Alla modeller av Chevy Silverado delar samma instruktioner för att ändra kylvätskeslangarna, men noga med att se rätt storlek ersättning används genom att kontrollera bruksanvisning
1.
Låt motorn svalna i minst en timme efter körningen och ta bort kylarlocket. Placera en hink eller fånga kan under kylaren oljepluggen och släpp nog kylvätska för att begränsa läckage när du tar bort slangen.
2.
Lossa slangklämmorna med mutter förare eller tång på en fjäder klämma. Skjut klämmor till mitten av slangen. Dra eller vrida slangen tills den är fri från bröstvårtan. Skär svårt slangar med en kniv och skala bort slangen från kontakten.
3.
Skjut klämmorna på den nya slangen och doppa ändarna på slangen i ren skärvätska. Tryck slangen på bröstvårtorna. Vänd slangen runt om det är svårt att få på plats. Slangändar är ofta lite olika diametrar och kommer bara gå på ett sätt.
4.
Dra åt klämmorna med en tång eller en mutter förare skruvklämmorna. Se till att inte för hårt och skada slangen eller anslutningar.
5.
Stäng avtappningspluggen vid behov och fylla kylaren med 50/50 blandning av kylmedel och vattnet. Sätt tillbaka kylarlocket och starta Chevy Silverado. Leta efter läckor och lägga kylvätska vid behov när systemet börjar cirkulera.

tips och varningar


 • Återanvändning kylvätska som är mindre än två år och frisk.
 • Håll gammal kylarvätska i slutna behållare bort från husdjur . Städa upp all spill och dropp i arbetsområdet.


 • Relaterade artiklar


  hur man avfetta en bilmotor
  hur man roterar däck på en GMC Sierra
  hur man bibehåller livet på din begagnade bil - för kvinnor
  hur man förlänger livet på din tyg stoppade bilsäten
  hur man roterar däck på en Saturn ion
  hur man navigerar under en bil
  hur man rengör en babybilstol
  Hur man väljer ett bilbatteri
  hur man söker förslitning eller läckor på slangar och klämmor i en Toyota Highlander
  hur man byter olja i en Cadillac Escalade